Skip to main content

Maak kennis met onze Experts

dr. Pascal Schellekens
Plastisch chirurg

Dr. P.P.A. Schellekens

Dr. P.P.A. Schellekens studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1993-1999 volgde hij de opleiding tot plastisch chirurg. Hij is als staflid verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) met als aandachtsgebied de reconstructieve chirurgie van het hoofd-hals gebied, peri-orbitale chirurgie (chirurgie rondom de oogkas) en de reconstructieve micro-chirurgie. Daarnaast is hij als plastisch chirurg verbonden aan de CosMed Kliniek.

Dr. Schellekens verzorgt de esthetische opleiding binnen het UMC Utrecht. Hij heeft zeer veel ervaring in ooglidchirurgie waarbij hij naast esthetische ingrepen ook reconstructieve ingrepen aan het ooglid verricht. Daarnaast is zijn aandacht ook gelegen in de borstchirurgie. Dr. Schellekens is gespecialiseerd in de esthetische en reconstructieve chirurgie van de vrouwelijke borst. Bij de borstverkleiningen gebruikt hij voornamelijk de techniek van het “beperkte ankerlitteken”, hiermee wordt een lang litteken onder de borst vermeden. Verder heeft dr. Schellekens veel ervaring met de MACS hals-facelift, dit is een vorm van beperkte facelift die goede resultaten oplevert met bijzonder weinig risico en down-time (tijd waarbij men niet in de openbaarheid kan treden).

Daarnaast worden door dr. Schellekens veel buikwandcorrecties uitgevoerd al dan niet met liposuctie. Indien de afwijking te groot is dan wordt de operatie door hem in het UMC Utrecht uitgevoerd.

BIG registratie: 19032244401

Prof. dr. Nathalie Roche
Plastisch chirurg

Prof. dr. N.A. Roche

‘Al heel vroeg in mijn studie geneeskunde wist ik dat ik plastisch chirurg wilde worden. Herstel van vorm en functie in de breedste zin van het woord, waarbij creativiteit, precisie, gevoel voor esthetiek en empathie voor de cliënt belangrijk zijn. Voor mij blijft het heel bijzonder om mensen te helpen met een behandeling, die niet levensreddend is maar wel een grote impact op hun levenskwaliteit kan hebben.’

Prof. Dr. N.A. Roche studeerde geneeskunde in aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseerde zich tot plastisch chirurge in Gent, België. Na het voltooien van haar specialisatie in 2000 werkte zij in het Erasmus MC Rotterdam en vanaf 2004 is zij verbonden als Kliniekhoofd in het Universitair Ziekenhuis Gent, België. In 2015 promoveerde zij aan de Universiteit van Gent over multidisciplinaire aanpak van aangezichtstransplantatie. Haar aandachtsgebieden zijn kinder plastische chirurgie en aangezichtschirurgie (reconstructief en esthetisch). Daarnaast neemt zij regelmatig deel aan humanitaire missies naar Indonesië en Guatemala, waar zij kinderen met aangeboren lip- en gehemeltespleten opereert. Binnen CosMed Kliniek focust dr Roche voornamelijk op: aangezichtschirurgie, zoals neuscorrecties, ooglidcorrecties, facelifts, lipofilling en oorcorrecties; borstcorrecties zowel bij vrouwen (lifting, vergroting, verkleining) als bij mannen en gelaatsverjonging met behulp van injectables.

BIG registratie: 59053432601

Plastisch chirurg

Dr. D.A. Young-Afat

Dr. Young-Afat studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al vroeg ontwikkelde hij affiniteit met oncologie en onderzoek, waarna hij de opleiding tot epidemioloog voltooide (Universiteit Utrecht) en promoveerde op borstkanker en kwaliteit van leven onderzoek uitgevoerd in het UMC Utrecht en Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York). Daarna specialiseerde hij zich tot plastisch chirurg in het Amsterdam UMC, en verdiepte hij zich in de reconstructieve microchirurgie in het UZ Gent (België).

Zijn aandachtsgebieden zijn borst en genitale chirurgie (oncologisch, gender-affirmatief en esthetisch) zowel bij vrouwen als mannen. In de CosMed kliniek kunt u daarnaast ook bij hem terecht voor algemene plastisch chirurgische ingrepen, zoals ooglidcorrecties, buikwandcorrecties en liposuctie/lipofilling.

“Als kind was ik al gefascineerd door voor en na beelden tijdens medische televisieprogramma’s. Als plastisch chirurg vind ik dat nog steeds het mooiste aan het vak: zichtbaar en voelbaar het verschil maken in het leven van een patiënt. Als plastisch chirurg draag ik bij aan verbetering van kwaliteit van leven, lichamelijk functioneren en levensgeluk. Graag help ik iemand om zichzelf in de spiegel te zien zoals ze dat zelf willen, binnen wat realistisch mogelijk is. Soms door te herstellen wat er ooit was (bijv na kanker), maar ook door iets te verbeteren wat altijd al stoorde. Ik ben creatief en secuur als chirurg, en toegankelijk en sociaal als persoon.”