Maak kennis met onze Experts

dr. Pascal Schellekens
Plastisch chirurg

Dr. P.P.A. Schellekens

Dr. P.P.A. Schellekens studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1993-1999 volgde hij de opleiding tot plastisch chirurg. Hij is als staflid verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) met als aandachtsgebied de reconstructieve chirurgie van het hoofd-hals gebied, peri-orbitale chirurgie (chirurgie rondom de oogkas) en de reconstructieve micro-chirurgie. Daarnaast is hij als plastisch chirurg verbonden aan de CosMed Kliniek.

Dr. Schellekens verzorgt de esthetische opleiding binnen het UMC Utrecht. Hij heeft zeer veel ervaring in ooglidchirurgie waarbij hij naast esthetische ingrepen ook reconstructieve ingrepen aan het ooglid verricht. Daarnaast is zijn aandacht ook gelegen in de borstchirurgie. Dr. Schellekens is gespecialiseerd in de esthetische en reconstructieve chirurgie van de vrouwelijke borst. Bij de borstverkleiningen gebruikt hij voornamelijk de techniek van het “beperkte ankerlitteken”, hiermee wordt een lang litteken onder de borst vermeden. Verder heeft dr. Schellekens veel ervaring met de MACS hals-facelift, dit is een vorm van beperkte facelift die goede resultaten oplevert met bijzonder weinig risico en down-time (tijd waarbij men niet in de openbaarheid kan treden).

Daarnaast worden door dr. Schellekens veel buikwandcorrecties uitgevoerd al dan niet met liposuctie. Indien de afwijking te groot is dan wordt de operatie door hem in het UMC Utrecht uitgevoerd.

BIG registratie: 19032244401

Prof. dr. Nathalie Roche
Plastisch chirurg

Prof. dr. N.A. Roche

‘Al heel vroeg in mijn studie geneeskunde wist ik dat ik plastisch chirurg wilde worden. Herstel van vorm en functie in de breedste zin van het woord, waarbij creativiteit, precisie, gevoel voor esthetiek en empathie voor de cliënt belangrijk zijn. Voor mij blijft het heel bijzonder om mensen te helpen met een behandeling, die niet levensreddend is maar wel een grote impact op hun levenskwaliteit kan hebben.’

Prof. dr. N.A. Roche studeerde geneeskunde in Rotterdam en specialiseerde zich tot plastisch chirurge in Gent, België. Na het voltooien van haar specialisatie in 2000 heeft dr. Roche gewerkt in zowel Gent als Rotterdam. Zij promoveerde in 2015 aan de universiteit van Gent. Daarnaast neemt zij regelmatig deel aan humanitaire missies naar Indonesië en Guatemala, waar zij kinderen met aangeboren lip- en gehemeltespleten opereert. Binnen de CosMed Kliniek focust dr Roche voornamelijk op: aangezichtschirurgie, zoals neuscorrecties, ooglidcorrecties, facelifts, lipofilling en oorcorrecties; borstcorrecties zowel bij vrouwen (lifting, vergroting, verkleining) als bij mannen en gelaatsverjonging met behulp van injectables (fillers en botox).

BIG registratie: 59053432601

Plastisch chirurg

Dr. J.J. van Wingerden

Het belangrijkst vindt hijzelf is dat er een sfeer van vertrouwen tussen de patiënt en hem ontstaat, hetzij in Europa of in Afrika. Het is een eer om te mogen helpen. Al het andere volgt. Ook is vertrouwen het grootste compliment want, wat vaak voor de chirurg als een routine operatie overkomt kan voor de patiënt op meerdere vlakken ingrijpend zijn.

Zijn vak beoefent hij in de volle breedte van de plastische, reconstructieve en handchirurgie. Speciale aandacht heeft hij voor esthetische en reconstructieve ingrepen in het gelaat zoals alles om

en van de oogleden (oculoplastische chirurgie), wenkbrauwen, voorhoofd, lippen en oren alsook de MACS- facelift en handen.

Geboren in den Haag, opgegroeid in Zuid-Afrika, legde hij als 23-jarige het Amerikaanse artsexamen met succes af. Na enkele jaren gewerkt te hebben in de bush, volgde hij eerst de opleiding tot algemeen chirurg om zich vervolgens te specialiseren tot plastisch chirurg. Zijn masterstudie sloot hij cum laude af.

De professionele kwalificaties om als senior chirurg te mogen werken nl. Fellow of the American College of Surgeons (FACS) zowel als Fellow of the College of Surgeons of South Africa (FCS(SA)) werden toegekend na het behalen van een meerdelig examen. Meerdere prijzen en beurzen maakten het mogelijk om na zijn specialisatie tot plastisch chirurg verdere ervaring op te doen in Hamburg (kinderhandchirurgie) en München (craniofaciale en cosmetische chirurgie). Hij is vroeg begonnen met wetenschappelijk onderzoek binnen de algehele en plastische chirurgie en promoveerde op het gebied van complexe reconstructies van de thorax aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels heeft hij een groot aantal publicaties op zijn naam staan in internationale peer-reviewed tijdschriften en boeken. Daarnaast is hij reviewer voor verschillende wetenschappelijke tijdschriften.

Naast zijn klinische werk was hij jarenlang actief als bestuurslid van de Association of Plastic Surgeons of Southern Africa (APRSSA) en de South African Society for Surgery of the Hand (SASSH) waarvan hij tevens voorzitter was. Hij is vele jaren al lid van de International Society for Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. De afgelopen bijna 10 jaar werkte hij met veel plezier in de maatschap plastische chirurgie van de regionale ziekenhuizen van de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen en is hij nog steeds verbonden aan het Academisch Medisch Centrum (Amsterdam UMC locatie AMC).

BIG nummer: 69060451901

Hand- en polschirurg

Dr. W.J. Theuvenet

Na mijn studie Geneeskunde in Groningen ontving ik mijn artsenbul in mei 1979. Kort daarna startte mijn vooropleiding Algemene Heelkunde in het Deventer Ziekenhuis, terwijl in december 1985 de specialisatie in de plastische-, reconstructieve-, esthetische- en handchirurgie werd voltooid in het Radboud UMC in Nijmegen.

Van 1986 tot 1992 was ik aanvankelijk de eerste plastisch chirurg in Nepal, werkzaam in het Anandaban Leprosy Hospital. Er volgde een fellowship handchirurgie in het Hôpital de la Main in Parijs. In 1996 werd het diploma “European Board Certified Hand Surgeon” (FESSH) behaald, in 1999 volgde met succes het “Self-examination Exam” van de American Society for Surgery of the Hand. In 2002 werd de doctor’s titel behaald aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift: “Clinical Aspects of Nerve Damage in Leprosy”.

Van begin 1993 tot eind 2017 werkte ik in de maatschap plastische chirurgie van de Regionale Ziekenhuizen van de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, alwaar ik het Regionale Handchirurgie Centrum en het multidisciplinaire Handen Expertise Team kon opzetten voor de complexe handproblematiek. Van 2007 tot 2012 ben ik met veel plezier secretaris van het Concillium Plastico Chirurgicum Neerlandicum geweest, die de opleiding tot plastisch chirurg in Nederland inhoud geeft.

Vanaf 1993 ben ik naast het reguliere werk in Nederland senior consultant voor “The Leprosy Mission International” (Leprazending) en “The Netherlands Leprosy Relief Organization” (Lepra Stichting), via welke ik als leproloog en als plastisch chirurg jonge artsen en paramedici kan helpen opleiden in tot nu toe 14 landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika , in de lepra reconstructieve chirurgie en de reconstructieve plastische chirurgie.

Sinds medio 2018 werkzaam als plastisch (onder andere huidtumoren), reconstructief en met name handchirurg bij de Cosmed Hand- en Pols Kliniek te Rozendaal, waar ik u van harte welkom heet op mijn spreekuur.

BIG registratie: 29024262101

Hand- en polschirurg

Dr. M. Bertleff

“Tijdens mijn opleiding tot plastisch chirurg kwam ik in aanraking met de handchirurgie en werd gefascineerd door de uitdaging van het vak veroorzaakt door de complexiteit van de hand en het belang van een goed functionerende hand in ons dagelijks leven. Vandaar dat ik tijdens mijn opleiding tot plastisch chirurg heb besloten om me in dit vak te specialiseren in Engeland. Gedurende meer dan een jaar heb ik hier dagelijks alleen maar handchirurgie gedaan en veel verschillende aandoeningen voorbij zien komen. In 2006 heb ik het Europese handexamen gedaan. Terug in Nederland wilde ik graag de handchirurgie op dat niveau uitvoeren als ik in Engeland had gezien. De hand- en polspathologie is echter zo complex dat je dit vak er naast alle andere dingen die in de plastische chirurgie voorkomen eigenlijk niet bij kan doen. Daarom heb ik in 2010 besloten me helemaal toe te leggen op de handchirurgie. Sindsdien heb ik veel geleerd over de hand en pols en zie en herken ik steeds meer problemen waar ik vroeger niet eens het bestaan van wist. April 2015 heb ik ook het Amerikaanse handexamen gehaald en ben hiermee in Nederland één van de eerste artsen die zowel Europees als Amerikaans gecertificeerd is op het gebied van de hand en polschirurgie.

Te vaak zie ik patiënten voor een 2nd opinion, die al onnodig lang met klachten rondlopen en van de ene naar de andere dokter zijn gestuurd en hoor ik verhalen van mensen tegen wie is verteld dat ze maar met hun klachten moeten leren leven. Gelukkig is dit zelden nodig.”

Lidmaatschap:
Nederlandse vereniging van plastische chirurgie (NVPC)
Nederlandse vereniging voor handchirurgie (NVvH)
Britse vereniging voor handchirurgie (BSSH)
Amerikaanse vereniging voor handchirugie (ASSH)

Aanvullend:
Amerikaans en Europees gecertificeerd hand en pols chirurg

BIG registratie: 49047179801

Huidtherapeut

M. Brouwer

Als huidtherapeut ben ik een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Niet alleen als huidtherapeute, maar ook als persoon, vind ik het belangrijk dat mensen goed en lekker in hun vel zitten. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, want sommige huidproblemen kunnen zo storend zijn dat het psychische gevolgen heeft. Dan is het fijn te weten dat wij daar een gepast behandelplan voor kunnen opstellen.

Waarom de CosMed Kliniek
Bij de Cosmed Kliniek hebben we de nieuwste en meest kwalitatieve (laser) apparatuur waarmee we zo effectief en efficiënt mogelijk de beste resultaten bereiken. U wordt ontvangen door een enthousiast en ervaren team dat alle behandelingen vakkundig uitvoert.

CV Michelle Brouwer
Na mijn VWO diploma behaald te hebben wist ik al heel snel dat ik de opleiding huidtherapie wilde volgen. Omdat ik de eerste twee keer uitgeloot werd, ben ik ondertussen begonnen aan de opleiding verpleegkunde. Deze heb ik bijna afgemaakt, tot ik in mijn diploma jaar alsnog ingeloot werd voor de opleiding huidtherapie. Hier lag mijn passie dus ik ben direct overgestapt. Na 4 jaar de opleiding op de Hogeschool van Utrecht gevolgd te hebben, had ik mijn diploma op zak. Daarna vanaf 2015 direct aan de slag gegaan bij de CosMed Kliniek.
Wat een mooi beroep heb ik en wat kunnen we met alle specialisten onder één dak toch veel voor iemand betekenen. Ik help u graag bij uw wensen voor medische maar ook cosmetische huidverbetering.

Als huidtherapeut val ik onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Daarnaast laat ik mij voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen die in mijn vakgebied plaatsvinden en kunt u mijn gegevens terugvinden in het Kwaliteitsregister van Paramedici.

Michelle is gespecialiseerd in laserbehandelingen voor zowel vaatjes en pigment, acnetherapie, huidverbetering, ontharen, camouflagetherapie en permanente make-up.

Maak een afspraak

Wilt u contact opnemen, vul ons afspraak formulier in of bel voor direct contact.