Een frisse blik dankzij een ooglidcorrectie

Vanaf 835 euro

Hangende oogleden of wallen onder de ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Daarnaast kunnen hangende bovenoogleden leiden tot vermoeidheid en hoofdpijnklachten, omdat ze het zicht belemmeren. Een ooglidcorrectie biedt in zo’n situatie uitkomst. Bij CosMed Kliniek voeren wij zowel onderooglid- als bovenooglidcorrecties uit. Wij vertellen u graag hoe we u kunnen helpen, zodat u uw frisse, onvermoeide blik weer terugkrijgt.

Wanneer u voor een ooglidcorrectie bij CosMed Kliniek kiest, kunt u het volgende verwachten:

 • Een gratis en vrijblijvend consult
 • Specialisten met jarenlange ervaring
 • Uitstekende nazorg
 • Geen wachtlijst: snel een ooglidcorrectie

Het consult

Tijdens het consult maakt u kennis met uw plastisch chirurg en worden uw wensen besproken.

De operatie

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en wordt uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving.

Nazorg

Een goede nazorg vinden wij uiterst belangrijk. Wij houden uw herstel goed in de gaten en u mag altijd bellen.

"Zeer goede ervaring met CosMed Kliniek. De arts nam alle tijd voor me. Ik mocht altijd bellen met vragen en werd geduldig te woord gestaan. Het resultaat is ook erg mooi geworden.
- Janet"

Deze plastisch chirurgen voeren uw ooglidcorrectie uit

Ooglid-correctie chirurg

dr. N.A. Roche

Ooglid-correctie chirurg

dr. M. P. Carpentier Alting

Ooglid-correctie chirurg

dr. P. P. A. Schellekens

Ooglid-correctie chirurg

dr. D. Schiettecatte

Vragen of afspraak maken?

Wilt u meer informatie of langskomen voor een gratis gesprek? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u van afgewogen en persoonlijk advies.

Biltseweg 14
3735 ME
Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag:8:30 - 20:00
Dinsdag:8:30 - 17:00
Woensdag:8:30 - 20:00
Donderdag:8:30 - 17:00
Vrijdag:8:30 - 17:00

Van Eedenstraat 14
2012 EM
Haarlem
T: 088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

 

Kosten ooglidcorrectie

Bekijk hieronder de kosten van een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrecties & aanverwante behandelingen, vanaf€ 835
Bovenooglidcorrectie€ 835
Onderooglidcorrectie€ 1.525
Combinatie boven- én onderoogleden€ 2.050
Entropion€ 1.315
Ptosis€ 1.315
Wenkbrauwlift€ 1.275

 

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. De ingreep wordt vrijwel altijd gezien als cosmetische behandeling. Er zijn echter een aantal strikte voorwaarden waaronder de bovenooglidcorrectie mogelijk wel onder de verzekerde (basis)zorg valt. In het geval van een aangeboren, chronische afwijking komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor vergoeding uit het basispakket. Zorgverzekeraars zien een onderooglidcorrectie altijd als een cosmetische ingreep. Deze ingreep wordt daarom in geen enkel geval vergoed. Onze specialisten zijn op de hoogte van de exacte criteria. U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult om te bekijken of dat mogelijk ook in uw specifieke situatie van toepassing zou kunnen zijn.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak

"Ik had al jaren last van vermoeidheid en hoofdpijn. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit wel eens met mijn hangende oogleden te maken kon hebben. Bij CosMed bevestigde ze dit vermoeden en na korte twijfel koos ik voor een bovenooglidcorrectie. Ik ben erg blij met deze keuze. Mijn vermoeidheid en hoofdpijnklachten zijn vrijwel helemaal verdwenen.
- Johan"

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een klein chirurgische ingreep, waarbij overtollig vet en huid van de oogleden worden verwijderd. Hieronder ontstaat een frissere blik en verdwijnen klachten die worden veroorzaakt door hangende oogleden, zoals vermoeidheid en beperkt zicht. Deze ingreep kan uitgevoerd worden door zowel boven- als de onderoogleden. We maken dan ook onderscheid tussen een onderooglidcorrectie en een bovenlidcorrectie.

De operatie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine en simpele ingreep. De operatie duurt ongeveer een uur en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de operatie vindt er een intakegesprek plaats, waarin u een aantal nazorgadviezen krijgt, die moeten bijdragen aan een spoedig herstel.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is geschikt voor iedereen die zich stoort aan zijn oogleden. Dit kan zowel om medische als cosmetische redenen zijn. Een ooglidcorrectie biedt bijvoorbeeld uitkomst bij:

 • Vermoeide en sombere uitstraling
 • Tranende ogen door een hangend onderooglid
 • Ernstige wallen
 • Verslechterd zicht door hangende oogleden
 • Oververmoeidheid van de ogen
 • Zware oogleden met hoofdpijn als gevolg
 • Last bij het dragen van lenzen
 • Een oogopslag die niet past bij uw leeftijd
 • Geen oogmake-up kunnen aanbrengen

Herkent u zich in één of meer van bovenstaande punten? Dan kan en ooglidcorrectie u wellicht helpen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult en laat u informeren over de mogelijkheden.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak

Onderooglidcorrectie

U kunt kiezen voor een onderooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende onderoogleden of wallen. Wallen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een slapper wordende huid, slapper wordende spieren of een vetophoping onder het oog. Hoewel wallen geen medische klachten geven, veroorzaken ze wel vaak een vermoeide uitstraling. De keuze voor een onderooglidcorrectie heeft dus vaak een cosmetische reden.

Hoe wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

Tijdens de onderooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine incisie direct onder de wimperrand. Vervolgens wordt via deze incisie de overtollige huid verwijderd. Indien nodig verwijdert de chirurg ook overtollig vetweefsel onder uw ogen. Hierna wordt de huid samengetrokken en gehecht. Omdat de incisie direct onder de wimpers wordt gemaakt, zijn littekens nauwelijks zichtbaar.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is de oplossing wanneer u last heeft van hangende bovenoogleden. Hangende oogleden worden meestal veroorzaakt doordat de spieren rondom de ogen verslappen. Daarnaast wordt ook de huid minder elastisch.

Daarnaast leiden hangende oogleden ook vaak tot medische klachten, zoals verslechterd zicht, hoofdpijn of vermoeidheid. De oogleden hangen dan zo erg dat ze het oog gedeeltelijk bedekken. Om toch voldoende te kunnen zien, worden automatisch de wenkbrauwen opgetrokken, waardoor vermoeidheid en hoofdpijn kunnen ontstaan. Een praktisch ongemak is dat het lastig is om make-up aan te brengen op hangende oogleden.

Hoe wordt de bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

De plastisch chirurg tekent eerst af welk deel van de huid hij gaat verwijderen. Door middel van een incisie wordt het teveel aan huid en spier verwijderd. Indien nodig wordt ook overtollig vetweefsel verwijderd. Na de ingreep wordt de incisie gehecht. Het litteken valt in de natuurlijke huidplooi en is daardoor nauwelijks zichtbaar.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak

Consult

Voordat de ooglidcorrectie wordt uitgevoerd, krijgt u altijd eerst een consult. Tijdens dit consult ontmoet u uw plastisch chirurg en kunt u uw wensen uitvoerig bespreken. Het is belangrijk dat de chirurg precies weet wat uw verwachtingen zijn ten aanzien van de ooglidcorrectie. Hij kan u dan ook adviseren over de juiste soort behandeling. Dit kan een bovenooglidcorrectie zijn, een onderooglidcorrectie of een combinatie hiervan. Hier nemen wij alle tijd voor.

 

De keuze voor een ooglidcorrectie

Bij CosMed Kliniek begrijpen wij dat de keuze voor een ooglidcorrectie een belangrijke en zeer persoonlijke beslissing is. We doen er daarom alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw keuze. De ervaren plastisch chirurgen van CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd om u goed te informeren over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van een ooglidcorrectie. Door hun jarenlange expertise weten zij precies welke behandeling voor u geschikt is.

Gesprek met onze consulente

Aansluitend aan het consult vindt een gesprek met een consulente plaats. Zij zal u een map meegeven met uitgebreide informatie over de ooglidcorrectie. Als u na afloop van het consult nog vragen heeft, twijfelt over bepaalde zaken of om een andere reden nog een keer met de plastisch chirurg wilt praten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen en uw vragen te stellen.

Wanneer u samen met de arts bent overeengekomen een bepaalde ingreep of operatie uit te laten voeren, dan maakt één van de consulenten de afspraak voor u en verstrekt u tijdens een volgende gesprek nadere informatie omtrent de behandeling.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak

Nazorg

Omdat de ooglidcorrectie een relatief kleine ingreep is, gaat het herstel vrij snel. Uiteraard vormt de nazorg wel een belangrijk onderdeel in het algehele genezingsproces van een ooglidcorrectie.

Direct na de ooglidcorrectie

De eerste dagen na de behandeling kunnen uw ogen gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Ook ontstaan er vaak blauwe plekken en zwellingen. Dit is vrij normaal en na verloop van tijd zullen deze klachten geleidelijk afnemen. Het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie wordt pas bereikt na drie tot zes maanden.

Werken na de operatie

Om het algehele genezingsproces te bevorderen raden wij aan om de eerste dagen na de operatie vooral rustig aan te doen. Wanneer uw conditie het toelaat, is licht huishoudelijk werk wel toegestaan. Afhankelijk van het soort werk dat u verricht, is werken ook toegestaan.

Controle

De hechtingen die tijdens de operatie zijn aangebracht worden na ongeveer vier tot zeven dagen verwijderd. Vervolgens wordt er een controleafspraak ingepland met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg zal het genezingsproces bekijken en eventuele vragen van uw kant beantwoorden.

Complicaties

Gedurende het intakegesprek zal de plastisch chirurg u informeren over de mogelijke complicaties die kunnen optreden gedurende of na de operatie. Zo is bijvoorbeeld de kans op een nabloeding of infectie aanwezig. Ook een tijdelijke ophoping van weefselvocht behoort tot één van de mogelijke complicaties.

Nabehandelingen voor optimaal herstel

Om na een operatie optimaal te herstellen, kunt u gebruikmaken van speciaal ontwikkelde nabehandelingen. Deze behandelingen vinden plaats op de dag dat u in de kliniek komt voor het verwijderen van de hechtingen. Indien gewenst kunt u een vervolgbehandeling afspreken. Deze behandelingen zijn in het bijzonder geschikt voor ooglidcorrecties.

Een manuele lymfedrainage

Een doelgerichte, rustige, zachte massagetechniek, waardoor uw lymfesysteem wordt gestimuleerd om het lymfevocht beter en sneller af te voeren. Deze drainage is pijnloos, zeer ontspannend en bevordert een sneller herstel

Camouflage

Er kan een tijdelijke verkleuring rondom uw ogen ontstaan. Dit is een regelmatig voorkomend gevolg. Wij kunnen de verkleuring voor u camoufleren met een camouflageproduct, waardoor deze nauwelijks meer zichtbaar is.

Endocare gelcrème

Deze gelcrème krijgt u mee om de huid rondom de ogen te behandelen. De crème is speciaal door onze plastisch chirurgen geselecteerd om zijn uitmuntende, regenererende eigenschappen. Een van de ingrediënten is SCA, dat een antioxidant bevat. Dit bevordert een mooie genezing van het litteken.

Een oogmasker

Dit alginaat-masker heeft een verkoelend effect op uw huid.
Doordat het masker van buiten naar binnen droogt, worden ook de laatste korstjes licht verweekt.

Neem contact op met CosMed Kliniek

Heeft u vragen, onzekerheden of klachten? Wij informeren u graag over onze behandelingen.
Maak een afspraak voor een gratis consult en persoonlijk gesprek met onze specialisten.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak