Een frisse blik dankzij een ooglidcorrectie

Vanaf 885 euro

Hangende oogleden of wallen onder de ogen geven vaak een vermoeide uitstraling. Daarnaast kunnen hangende bovenoogleden leiden tot vermoeidheid en hoofdpijnklachten, omdat ze het zicht belemmeren. Een ooglidcorrectie biedt in zo’n situatie uitkomst. Bij CosMed Kliniek voeren wij zowel onderooglid- als bovenooglidcorrecties uit. Wij vertellen u graag hoe we u kunnen helpen, zodat u uw frisse, onvermoeide blik weer terugkrijgt.

Wanneer u voor een ooglidcorrectie bij CosMed Kliniek kiest, kunt u het volgende verwachten:

 • Specialisten met jarenlange ervaring
 • Uitstekende nazorg
 • Geen wachtlijst: snel een ooglidcorrectie

Het consult

Tijdens het consult maakt u kennis met uw plastisch chirurg en worden uw wensen besproken.

De operatie

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en wordt uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving.

Nazorg

Een goede nazorg vinden wij uiterst belangrijk. Wij houden uw herstel goed in de gaten en u mag altijd bellen.

"Zeer goede ervaring met CosMed Kliniek. De arts nam alle tijd voor me. Ik mocht altijd bellen met vragen en werd geduldig te woord gestaan. Het resultaat is ook erg mooi geworden.
- Janet"

Deze plastisch chirurgen voeren uw ooglidcorrectie uit

Ooglid-correctie chirurg

Prof. dr. N.A. Roche

Ooglid-correctie chirurg

drs. M. Hoefkens

Ooglid-correctie chirurg

dr. P. P. A. Schellekens

 

Vragen of afspraak maken?

Wilt u meer informatie of langskomen voor een gesprek? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u van afgewogen en persoonlijk advies.

Biltseweg 14
3735 ME
Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag:8:30 - 20:00
Dinsdag:8:30 - 17:00
Woensdag:8:30 - 20:00
Donderdag:8:30 - 17:00
Vrijdag:8:30 - 17:00

Onze ervaren specialisten voorzien u van een passend advies.

Indien u besluit tot een ingreep wordt deze altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg.

 

 

Kosten ooglidcorrectie

Bekijk hieronder de kosten van een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrecties & aanverwante behandelingen, vanaf€ 885
Bovenooglidcorrectie€ 885
Onderooglidcorrectie€ 1.650
Combinatie boven- én onderoogleden€ 2.100
Entropion€ 1.365
Ptosis€ 1.365
Wenkbrauwlift€ 1.550

 

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. De ingreep wordt vrijwel altijd gezien als cosmetische behandeling. Er zijn echter een aantal strikte voorwaarden waaronder de bovenooglidcorrectie mogelijk wel onder de verzekerde (basis)zorg valt. In het geval van een aangeboren, chronische afwijking komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor vergoeding uit het basispakket. Zorgverzekeraars zien een onderooglidcorrectie altijd als een cosmetische ingreep. Deze ingreep wordt daarom in geen enkel geval vergoed. Onze specialisten zijn op de hoogte van de exacte criteria. U kunt een afspraak maken voor een consult om te bekijken of dat mogelijk ook in uw specifieke situatie van toepassing zou kunnen zijn.

Maak een afspraak

"Ik had al jaren last van vermoeidheid en hoofdpijn. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit wel eens met mijn hangende oogleden te maken kon hebben. Bij CosMed bevestigde ze dit vermoeden en na korte twijfel koos ik voor een bovenooglidcorrectie. Ik ben erg blij met deze keuze. Mijn vermoeidheid en hoofdpijnklachten zijn vrijwel helemaal verdwenen.
- Johan"

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een klein chirurgische ingreep, waarbij overtollig vet en huid van de oogleden worden verwijderd. Hieronder ontstaat een frissere blik en verdwijnen klachten die worden veroorzaakt door hangende oogleden, zoals vermoeidheid en beperkt zicht. Deze ingreep kan uitgevoerd worden door zowel boven- als de onderoogleden. We maken dan ook onderscheid tussen een onderooglidcorrectie en een bovenlidcorrectie.

De operatie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine en simpele ingreep. De operatie duurt ongeveer een uur en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de operatie vindt er een intakegesprek plaats, waarin u een aantal nazorgadviezen krijgt, die moeten bijdragen aan een spoedig herstel.

 

Wanneer een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is geschikt voor iedereen die zich stoort aan zijn oogleden. Dit kan zowel om medische als cosmetische redenen zijn. Een ooglidcorrectie biedt bijvoorbeeld uitkomst bij:

 • Vermoeide en sombere uitstraling
 • Tranende ogen door een hangend onderooglid
 • Ernstige wallen
 • Verslechterd zicht door hangende oogleden
 • Oververmoeidheid van de ogen
 • Zware oogleden met hoofdpijn als gevolg
 • Last bij het dragen van lenzen
 • Een oogopslag die niet past bij uw leeftijd
 • Geen oogmake-up kunnen aanbrengen

Herkent u zich in één of meer van bovenstaande punten? Dan kan en ooglidcorrectie u wellicht helpen. Maak een afspraak voor een consult en laat u informeren over de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onderooglidcorrectie

U kunt kiezen voor een onderooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende onderoogleden of wallen. Wallen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een slapper wordende huid, slapper wordende spieren of een vetophoping onder het oog. Hoewel wallen geen medische klachten geven, veroorzaken ze wel vaak een vermoeide uitstraling. De keuze voor een onderooglidcorrectie heeft dus vaak een cosmetische reden.

 

Hoe wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

Tijdens de onderooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine incisie direct onder de wimperrand. Vervolgens wordt via deze incisie de overtollige huid verwijderd. Indien nodig verwijdert de chirurg ook overtollig vetweefsel onder uw ogen. Hierna wordt de huid samengetrokken en gehecht. Omdat de incisie direct onder de wimpers wordt gemaakt, zijn littekens nauwelijks zichtbaar.

Maak een afspraak

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is de oplossing wanneer u last heeft van hangende bovenoogleden. Hangende oogleden worden meestal veroorzaakt doordat de spieren rondom de ogen verslappen. Daarnaast wordt ook de huid minder elastisch.

Daarnaast leiden hangende oogleden ook vaak tot medische klachten, zoals verslechterd zicht, hoofdpijn of vermoeidheid. De oogleden hangen dan zo erg dat ze het oog gedeeltelijk bedekken. Om toch voldoende te kunnen zien, worden automatisch de wenkbrauwen opgetrokken, waardoor vermoeidheid en hoofdpijn kunnen ontstaan. Een praktisch ongemak is dat het lastig is om make-up aan te brengen op hangende oogleden.

 

Hoe wordt de bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

De plastisch chirurg tekent eerst af welk deel van de huid hij gaat verwijderen. Door middel van een incisie wordt het teveel aan huid en spier verwijderd. Indien nodig wordt ook overtollig vetweefsel verwijderd. Na de ingreep wordt de incisie gehecht. Het litteken valt in de natuurlijke huidplooi en is daardoor nauwelijks zichtbaar.

Maak een afspraak

Consult

Voordat de ooglidcorrectie wordt uitgevoerd, krijgt u altijd eerst een consult. Tijdens dit consult ontmoet u uw plastisch chirurg en kunt u uw wensen uitvoerig bespreken. Het is belangrijk dat de chirurg precies weet wat uw verwachtingen zijn ten aanzien van de ooglidcorrectie. Hij kan u dan ook adviseren over de juiste soort behandeling. Dit kan een bovenooglidcorrectie zijn, een onderooglidcorrectie of een combinatie hiervan. Hier nemen wij alle tijd voor.

 

De keuze voor een ooglidcorrectie

Bij CosMed Kliniek begrijpen wij dat de keuze voor een ooglidcorrectie een belangrijke en zeer persoonlijke beslissing is. We doen er daarom alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw keuze. De ervaren plastisch chirurgen van CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd om u goed te informeren over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van een ooglidcorrectie. Door hun jarenlange expertise weten zij precies welke behandeling voor u geschikt is.

Gesprek met onze consulente

Aansluitend aan het consult vindt een gesprek met een consulente plaats. Zij zal u een map meegeven met uitgebreide informatie over de ooglidcorrectie. Als u na afloop van het consult nog vragen heeft, twijfelt over bepaalde zaken of om een andere reden nog een keer met de plastisch chirurg wilt praten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen en uw vragen te stellen.

Wanneer u samen met de arts bent overeengekomen een bepaalde ingreep of operatie uit te laten voeren, dan maakt één van de consulenten de afspraak voor u en verstrekt u tijdens een volgende gesprek nadere informatie omtrent de behandeling.

Maak een afspraak

Nazorg

Omdat de ooglidcorrectie een relatief kleine ingreep is, gaat het herstel vrij snel. Uiteraard vormt de nazorg wel een belangrijk onderdeel in het algehele genezingsproces van een ooglidcorrectie.

 

Direct na de ooglidcorrectie

De eerste dagen na de behandeling kunnen uw ogen gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Na de eerste dag is de pijn in de meeste gevallen nagenoeg weg. Ook kunnen er blauwe plekken en zwellingen optreden. Deze vormen zich vaak onder de oogleden, in verband met de zwaartekracht. Dit is vrij normaal en na verloop van tijd zullen deze klachten geleidelijk afnemen. Ervaart u een gevoel van 'zand' in de ogen, tranen de ogen wat meer of heeft u jeuk? Dit zijn klachten die gerelateerd zijn aan de behandeling en ook deze zullen met de dag beter worden. Grotendeels zijn ze met twee weken verdwenen.
Het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie wordt pas bereikt na drie tot zes maanden. Tot deze tijd kunnen we nog geen definitief oordeel geven over het litteken of de symmetrie. Daarna uiteraard wel maar dit verloop wordt op de controle nog beoordeeld door uw behandelend arts.

Werken na de operatie

Om het algehele genezingsproces te bevorderen raden wij aan om de eerste dagen na de operatie vooral rustig aan te doen. Ga niet te veel liggen, maar blijf iets meer rechtop en een beetje in beweging. Een stukje wandelen is bijvoorbeeld zelfs goed! Wanneer uw conditie het toelaat, is licht huishoudelijk werk wel toegestaan. Afhankelijk van het soort werk dat u verricht, is werken ook toegestaan. Blijf voornamelijk  met het bovenlijf rechtop. U voelt vaak vanzelf wanneer iets te veel is door een drukkend gevoel achter de ogen.

Controle

De hechtingen die tijdens de operatie zijn aangebracht worden na ongeveer vier tot zeven dagen verwijderd. Als u het fijn vindt kunt u op deze dag ook een manuele lymfedrainage van het gezicht inplannen, direct na het verwijderen van de hechtingen. Afhankelijk van de arts zal er na ongeveer 6 weken wel of geen fysieke controle plaatsvinden. In verband met het COVID-19 virus willen wij de fysieke contacten namelijk zo veel mogelijk beperken. De arts of assistente zal u na de behandeling informeren over de voortgang van de controle. Indien er geen fysieke controle plaatsvindt, dan sluiten we het traject af door middel van het beoordelen van een foto. U kunt drie foto's (een van voor en een van beide zijkanten) naar ons algemene info@cosmedkliniek.nl mailen inclusief uw naam, geboorte datum en behandelend arts. Wij zorgen dat de foto's bij de juiste arts terecht komen en wanneer deze ook tevreden is beëindigen we hierbij het traject. Mocht u toch nog vragen hebben of het is nodig dat de arts de genezing nog even in het echt bekijkt, wordt hier nog een fysieke afspraak voor gemaakt.

Complicaties

Gedurende het intakegesprek zal de plastisch chirurg u informeren over de mogelijke complicaties die kunnen optreden gedurende of na de operatie. Zo is bijvoorbeeld de kans op een nabloeding of infectie aanwezig. Ook een tijdelijke ophoping van weefselvocht behoort tot één van de mogelijke complicaties.

Nabehandelingen voor optimaal herstel

Om na een operatie optimaal te herstellen, kunt u gebruikmaken van een manuele lymfe drainage. Deze behandeling vindt plaats op de dag dat u in de kliniek komt voor het verwijderen van de hechtingen en wordt meteen aansluitend uitgevoerd. Indien gewenst kunt u een vervolgbehandeling afspreken. Deze behandelingen zijn in het bijzonder geschikt voor ooglidcorrecties.

Een manuele lymfedrainage

Een doelgerichte, rustige, zachte massagetechniek, waardoor uw lymfesysteem wordt gestimuleerd om het lymfevocht beter en sneller af te voeren. Deze drainage is pijnloos, zeer ontspannend en bevordert een sneller herstel.

Camouflage

Er kan een tijdelijke verkleuring rondom uw ogen ontstaan. Dit is een regelmatig voorkomend gevolg. Wij kunnen de verkleuring voor u camoufleren met een medisch camouflageproduct, waardoor deze nauwelijks meer zichtbaar is.

Litteken crème

U kunt een speciale litteken crème bij ons aanschaffen om de huid rondom de ogen te verzorgen. Een crème is overigens niet altijd nodig voor het beste resultaat. Laat daarom degene die uw hechtingen verwijderd kijken hoe uw genezing verloopt en of een dergelijk product raadzaam is. Gebruik niet zomaar iets. In sommige gevallen kan niets smeren zelfs beter zijn!

Zonnebescherming

Gebruik het eerste half jaar dagelijks een UV30 of UV50 filter op het litteken. Dit om stug- en roodheid van het litteken zo snel mogelijk te minimaliseren.

Neem contact op met CosMed Kliniek

Heeft u vragen, onzekerheden of klachten? Wij informeren u graag over onze behandelingen.
Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met onze specialisten.

Maak een afspraak