Skip to main content

Overmatig transpireren

Sommige mensen hebben last van overmatig transpireren, ook wel Hyperhidrosis genoemd. Hierdoor treedt er grote zweetproductie op in de oksels, handpalmen of voetzolen en soms doen ook het voorhoofd, de schaamstreek of de benen mee. Het transpireren wordt verergerd door lichamelijke inspanning, bij sterke concentratie, nervositeit of bij warmte.

Plan een intake in

Overmatig transpireren behandeling

Behandelen met Botuline toxine

Overmatig transpireren kan vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar ook tijdens de pubertijd ontstaan en tientallen jaren aanhouden. Bij CosMed kunnen we dit tegengaan. Sinds enige tijd is het namelijk mogelijk om zweetafscheiding te blokkering door middel van botuline toxine. De bacterie Clostridium botulinum wordt gebruikt om dit gif te produceren. Het eiwit in deze bacterie blokkeert namelijk de prikkeloverdracht die plaatsvindt bij de overgang van zenuw naar spier en van zenuw naar zweetklier. Vanwege deze blokkade stoppen zweetklieren met het aanmaken van zweet. Onze specialisten spuiten de botuline toxine met kleine injecties in de huid, op plekken waar sprake van hyperhidrosis (overmatig transpireren) is.

Hoe lang werkt botuline toxine?

Het directe effect is in de meeste gevallen erg goed. De blokkade heeft slechts een tijdelijke werking en duurt zo’n 3 tot 6 maanden. Hierna herstellen de zenuwprikkelgeleidingen waardoor de hyperhidrosis ook weer op gang komt. Wil je dit blijven tegengaan, dan zal de behandeling herhaald moeten worden.

De plastisch chirurgen

Vraag meer informatie aan

Wil je meer weten over deze behandeling? Onze cliënt adviseurs voorzien je graag van alle informatie, neem contact met ons op of plan een afspraak in via onderstaande button.

We vertellen je graag meer!