Skip to main content

Liposuctie

Liposuctie, ook bekend als liposculptuur, is een behandeling die wordt toegepast bij vetophopingen. Dit kan op verschillende plekken voorkomen. Bij vrouwen ontstaan vetophopingen vaak rond de heupen, bovenbenen, buik en bovenarmen. Bij mannen ontstaat het vaak rond de flanken, buik, maag en halsstreek. Ook knieën, gezicht, enkels, rug en billen zijn plekken waar het vet zich kan ophopen.

Er zijn verschillende oorzaken die tot vetophoping kunnen leiden. Een van deze oorzaken kan de hormoonhuishouding zijn, waardoor ophopingen ontstaan die niet in verhouding zijn met de rest van uw lichaam. Een andere oorzaak kan gewichtsverlies zijn, waarbij het vet op bepaalde plekken gewoon niet verdwijnt, ondanks sporten en het volgen van een dieet om het zogenaamde stapelingsvet te verminderen.

Als jij je hierdoor minder zeker en prettig voelt in je lichaam, vertellen we jou graag wat we voor je kunnen doen.

Plan een intake in

Liposuctie behandeling

Hoe werkt liposuctie?

Bij een liposuctie worden niet alleen plaatselijke vetophopingen weggehaald; er wordt ook tot in detail een contourcorrectie uitgevoerd. Hiermee kan een blijvend resultaat worden bereikt, mits je na de operatie een constant en gezond gewicht behoudt.

Voor wie is deze ingreep geschikt?

Liposculptuur is geschikt voor iedereen die last heeft van overtollig vet, zogenaamde vetophopingen, die zelfs na training en dieet niet verdwijnen. Ben je afgevallen maar is jouw buik zwaar gebleven, is jouw lichaamsvorm veranderd bij je buik en/of flanken, heb je zadeltassen op je benen, of zijn jouw benen te zwaar vergeleken met de rest van het lichaam? Dan is liposculptuur zeker een geschikte behandeling voor jou.

Littekens na een liposuctie

Omdat er tijdens een liposculptuurbehandeling met incisies van slechts 3 à 4mm wordt gewerkt, zijn eventuele littekens nauwelijks zichtbaar. Ook worden deze incisies altijd gemaakt op een onopvallende plaats op de huid.

De plastisch chirurgen

Vraag meer informatie aan

Wil je meer weten over deze behandeling? Onze cliënt adviseurs voorzien je graag van alle informatie, neem contact met ons op of plan een afspraak in via onderstaande button.

We vertellen je graag meer!