Skip to main content

Lipofilling

Lipofilling is een behandelmethode waarmee rimpelgroeven worden opgevuld met eigen vetweefsel. Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden van lipofilling. Een te dunne bovenlip kan bijvoorbeeld worden verstevigd of vergroot. Omdat er gewerkt wordt met eigen vet zijn er eigenlijk geen nadelen bekend, toch is het resultaat niet 100% voorspelbaar. De kans op complicaties is zeer beperkt omdat er met lichaamseigen vet wordt gewerkt. Het lichaam zal dit nooit afstoten of inkapselen.

Plan een intake in

Lipofilling voor rimpels en het gezicht

Rimpelvorming in de huid is een natuurlijk verschijnsel. Door een aantal oorzaken (zonlicht, ziekte, slechte voeding/verzorging, etc.) kan de huid versneld verouderen, waardoor het wenselijk kan zijn deze “verouderingskenmerken” te verminderen.

Een behandeling om rimpels in de diepte te verminderen is altijd een persoonlijke keuze, waarbij de plastisch chirurg je kan adviseren welke methode het meest geschikt is voor een specifieke afwijking. Een combinatie van verschillende technieken is vaak mogelijk en soms noodzakelijk.

Lipofilling van de borsten

Een borstvergroting is mogelijk door middel van een implantaat of met lichaamseigen vetweefsel. Dit laatste wordt steeds vaker gekozen. Met een liposuctie worden vetcellen uit het lichaam weggenomen, deze worden vervolgens met een klein instrumentje in de borsten gebracht. Dit heeft als voordeel dat er geen grote littekens achterblijven. Omdat er met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt bestaat er geen kans op afstoting of inkapseling.

Nadelen lipofilling borsten

De eerste maanden na de lipofilling zal het ingebrachte volume afnemen met 20% tot 40%. De rest is blijvend. We kunnen het natuurlijke verouderingsproces niet stopzetten, dus kan het zijn dat je in de toekomst de behandeling wilt herhalen. Het resultaat van een borstvergroting is blijvender wanneer je kiest voor een borstimplantaat.

De plastisch chirurgen

Vraag meer informatie aan

Wil je meer weten over deze behandeling? Onze cliënt adviseurs voorzien je graag van alle informatie, neem contact met ons op of plan een afspraak in via onderstaande button.

We vertellen je graag meer!