Skip to main content

Steelwratjes en huidoneffenheden

 

Bobbeltjes, plekjes, vlekjes. Soms met een naam, soms geen idee wat het is. Maar fijn vinden we ze niet, sterker nog, hoe kan het weg? Raadpleeg bij twijfel altijd eerst de huisarts. Bij onschuldige plekjes kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om ze te verwijderen en of je bij de huidtherapie of de chirurgie moet zijn.

Plan een intake in

Wat zijn steelwratjes en huidoneffenheden?

Fibromen zijn goedaardige, kleine gezwelletjes op de huid. Ze worden ook wel wild vlees of steelwratjes genoemd. Hoe ze exact ontstaan is nog niet helemaal duidelijk, wel wordt er een relatie gezien met overgewicht en hormonen (na de menopauze bij vrouwen). Maar ook op jonge leeftijd komen fibromen al voor. De fibromen bevinden zich alleen, of in groepjes, op de huid. De voornaamste locaties zijn in de nek en hals, oksel, lies en onder de borsten. Plekken waar dus de huid veel op elkaar zit of langs elkaar schuurt. De fibromen kunnen cosmetisch storend zijn, maar zo lang je er geen last van hebt en je ziet geen verandering, hoeven ze niet noodzakelijk behandeld te worden. Ze kunnen geen kwaad.

Behandelen steelwratjes en huidoneffenheden

De fibromen/steelwratjes zullen behandeld worden met onze KTP laser. De bundel van het laserlicht zal er voor zorgen dat alle warmte in de fibroom komt waardoor de hitte alle voedingsbronnen (zoals het vocht en de bloedvaatjes) in dit stukje huid laat afsterven. De huid wordt wit tot grijs en zal er na enkele dagen af vallen.
Afhankelijk van de grootte en dikte van de fibroom zal er tussen de 1-4 behandelingen nodig zijn. Doorgaans zijn kleine fibromen met één behandeling weg.

Steelwratjes behandelen CosMed Kliniek

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal de huid rondom de fibroom een klein beetje rood en eventueel iets verdikt zijn. Dit komt door de warmte die in de fibroom geweest is en uitstraalt naar de omliggende huid. Dit trekt binnen een paar minuten weer weg. De fibroom zelf zal direct verkleuren. Na enkele dagen valt het stukje huid er vanaf.

Onze huidtherapeuten

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een steelwratjes behandeling.

Wat kost een steelwratjes behandeling?

Het start tarief van de KTP laser is €95,-. Afhankelijk van het aantal en de grootte van het gebied kan dit oplopen. Tijdens het intake gesprek zal de definitieve prijs per behandeling besproken worden.