Skip to main content

Ongewenste haargroei

Je zou zeggen, we hebben ze niets voor niets, maar sommige haren op sommige plekken vinden we gewoon niet fijn. Misschien zelfs storend. Gelukkig zijn de huidige technieken zo ver dat we de meeste haren tegenwoordig goed kunnen behandelen. Zowel op het lichaam als in het gelaat.

Plan een intake in

Wat is ongewenste haargroei?

Ongewenste haargroei kan op het hele lichaam aanwezig zijn. Het is maar net wanneer jij je er aan stoort en dat is voor iedereen anders. In het gezicht kunnen donkere zichtbare haren ook psychisch storend zijn, terwijl die van de oksels meer cosmetisch zijn.

Hoewel de technieken heel ver zijn, kunnen nog niet álle haren behandeld worden met onze laser. Zo ben je helaas niet geschikt voor een laserbehandeling als je blonde, witte of grijze haren hebt. Twijfel je hier over? Neem dan altijd even contact met ons op.

Ongewenste haargroei Oksel CosMed Kliniek

Behandeling ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei Been CosMed Kliniek

In de kliniek behandelen wij de haren met de Duet Lightsheer Diode Laser. De bundel van het laserlicht staat zo afgesteld dat hij alleen onderscheid kan maken tussen alles wat donker (pigment) en licht is. Wat licht is ziet de laser niet en doet hij niets mee. Alles wat donker is geeft hij zijn energie op af. De energie van de laser zoekt de haartjes op waarna de warmte helemaal de diepte van de haar ingetrokken wordt. Het haartje wat dus ook daadwerkelijk nog in het haarzakje vast zit (groeifase) zal effectief behandeld worden omdat de warmte de voedingsbron zal bereiken en deze vernietigd. Wanneer het haartje in de overgangsfase of rustfase zit zal de warmte niet diep genoeg komen en raakt het haarzakje dus niet beschadigd.

Op het blote oog is niet te zien welke haar welke groeifase heeft, daarom zult u altijd meerdere behandelingen nodig hebben om toch 80% van alle haartjes te kunnen verwijderen. Waarom zeggen wij 80%? Onder invloed van hormonen zullen er altijd haartjes actief kunnen worden die dat de rest van uw leven nog niet geweest zijn. Denk bijvoorbeeld aan de pubertijd, een zwangerschap of de menopauze. Uiteraard kunnen we deze laatste haren altijd nog behandelen.

Gemiddeld zijn er voor de meeste gebieden zo’n 6 tot 8 behandelingen nodig voor een forse vermindering van het aantal haren. Dit is dus een reductie van 80%. Uiteraard wordt er bij het eerste consult een plan opgesteld en de verwachtingen besproken nadat de haren en huid goed bekeken zijn. Doorgaans behalen wij de beste resultaten bij een heel lichte huidkleur en een donkere haarkleur. Dit heeft te maken met het feit dat de laser alleen donker pigment ziet.

Wat kun je zelf doen?

Voorafgaand aan de behandeling

  • De haartjes mogen 6 weken voor de behandeling absoluut niet geëpileerd of geharst worden. Dit omdat de laser dan als het ware niets meer heeft om de warmte beneden in het haarzakje te krijgen en deze dus niet vernietigd kan worden. De haartjes mogen wel geschoren of behandeld worden met ontharingscrème. Voor het intake gesprek kun je de haartjes gewoon laten staan. Op die manier kan er een goede inschatting voor de behandeling gemaakt worden. Heb je een intake+behandeling achter elkaar gepland? Scheer dan alles weg behalve een stukje van ongeveer 2×2 cm. De behandelingen daarna mag je de avond of ochtend voor de behandeling gewoon alles zo kort mogelijk scheren.
  • Daarnaast is het belangrijk dat je zeker 4 weken voor de behandeling niet in de zon bent geweest met de locatie waar we gaan behandelen. Dat betekent dus dat als we de oksels gaan laseren, je dus prima met je gezicht en benen in de zon mag.

 

Na de behandeling

  • Na de behandeling kan het huidoppervlak rood zijn en warm of branderig aanvoelen, maar dit trekt geleidelijk met twee uurtjes weg. Ook kan het zijn dat direct om het haartje wat vocht ontstaat, dit noemen wij perifolliculair oedeem, maar is een zeer normaal beeld wat je kunt verwachten. Het kan zijn dat er op sommige plekjes een korstje zit wat restjes zullen zijn van het verbrande haartje en haarzakje, maar dit dient met rust gelaten te worden en valt er vanzelf af. Een koud/lauw kompres kan lekker zijn om de huid rustig iets te laten afkoelen.
  • De eerste 6 weken na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan de zon en dient de huid beschermd te worden met een minimale zonnecrème met SPF 30. Ongeveer 1-2 weken na de behandeling kun je merken dat er wat haartjes uit gaan vallen. Dit zijn de haartjes die voorheen in het haarzakje vastzaten, maar nu deze vernietigd is hebben zij geen houvast meer en zullen ze los komen. Vanaf de tweede week komen er langzaam weer wat nieuwe haartjes boven, dit betekent dat we in de volgende haarfase gaan komen. Daarom zie ik je ook weer met tussenpozen van 6-10 weken bij mij terug
Ongewenste haargroei Gezicht CosMed Kliniek

Onze huidtherapeuten

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een laser behandeling tegen ongewenste haargroei.

Wat kost een ongewenste haargroei behandeling?

Het laser ontharen van het gelaat start vanaf €60 per behandeling. Afhankelijk van het gebied en de grootte komt hier een meerprijs bij. Dit geldt dus ook voor andere lichaamsdelen.

Kijk hier voor alle tarieven. Let op: niet alles staat op de website. Mail ons daarom als je een (combinatie) prijs wilt weten.