Skip to main content

Huidversteviging

Naarmate we ouder worden, verliest de huid steeds meer collageen en elastine. Dit zorgt voor een huid die slapper wordt en waarbij lijntjes en rimpeltjes beter zichtbaar worden. Soms zelfs storend zichtbaar. We willen allemaal op een natuurlijke manier mooi oud worden, toch? De technieken die wij in de salon toepassen zullen het collageen en elastine in de huid weer een oppepper geven.

Plan een intake in

Waarom kiezen voor een huidversteviging behandeling?

Ouder worden is eigenlijk heel fijn. We hebben meer levenservaring, meer mensenkennis, meer liefde te geven en meer wijsheid. Maar meer lijntjes en rimpeltjes vinden we vaak iets minder. Hoe kunnen we deze verzachten en op een natuurlijke manier mooi oud worden?

Als we jong zijn zitten de elastinebundels en collageenvezels strak en stevig in elkaar verweven. Door de jaren heen, uiteraard wegens natuurlijke processen maar ook factoren van buitenaf, worden deze bundels slapper en verliest de huid haar stevigheid. Denk hierbij zon, roken, voeding en stress.

Tijdens een intake gesprek kijken we welk stappenplan voor jouw huid en levensstijl haalbaar is. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de vezels zich iets beter gaan bundelen en de huid weer wat voller en steviger wordt.

Salonbehandeling

Welke behandeling we ook kiezen, het verouderingsproces kunnen we helaas niet stoppen. Dat betekent eigenlijk dat je je huid moet blijven onderhouden en deze behandelingen jaarlijks, of in een bepaalde periode, steeds terug blijven komen.

  • Bindweefselmassage
  • Peeling
Bindweefselmassage CosMed Kliniek

We adviseren je graag over huidproducten

Producten huidversteviging CosMed Kliniek

Wat kun je zelf doen

Het aller belangrijkste om zelf te doen (en mee te starten vanaf je vijfentwintigste levensjaar) is het goed beschermen tegen de zon. De zon heeft niet alleen een negatieve invloed op de collageen en elastine vezels, maar ook op pigmentvorming. Maar wat is goed beschermen?

  • Gebruik dagelijks een SPF30 in de maanden april t/m september
  • Breng, wanneer je veel buiten bent, iedere 2 uur en nieuwe laag zonnebrandcrème aan
  • Vermijd de zon tussen 12:00-15:00
  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten
  • Reinig altijd ’s avonds je gezicht (hoe moe je ook bent)

Onze huidtherapeuten

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een huidversteviging behandeling

Wat kost een huidversteviging behandeling?

Een bindweefselmassage behandeling kost €55 per keer. De peelings voor huidverbetering zitten op de €145 per behandeling. Houd er rekening mee dat een peeling vaak wel 3-4 keer nodig is per behandeltraject. De bindweefselmassages zijn afhankelijk van de wens en conditie van de huid. Kijk hier voor alle tarieven.