Huidversteviging (lijntjes/rimpeltjes)

 

Naarmate we ouder worden, verliest de huid steeds meer collageen en elastine. Dit zorgt voor een huid die slapper wordt en waarbij lijntjes en rimpeltjes beter zichtbaar worden. Soms zelfs storend zichtbaar. We willen allemaal op een natuurlijke manier mooi oud worden, toch? De technieken die wij in de salon toepassen zullen het collageen en elastine in de huid weer een oppepper geven.

Wat is het

Ouder worden is eigenlijk heel fijn. We hebben meer levenservaring, meer mensenkennis, meer liefde te geven en meer wijsheid. Maar meer lijntjes en rimpeltjes vinden we vaak iets minder. Hoe kunnen we deze verzachten en op een natuurlijke manier mooi oud worden?

Als we jong zijn zitten de elastinebundels en collageenvezels strak en stevig in elkaar verweven. Door de jaren heen, uiteraard wegens natuurlijke processen maar ook factoren van buitenaf, worden deze bundels slapper en verliest de huid haar stevigheid. Denk hierbij zon, roken, voeding en stress.

Tijdens een intake gesprek kijken we welk stappenplan voor jouw huid en levensstijl haalbaar is. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de vezels zich iets beter gaan bundelen en de huid weer wat voller en steviger wordt.

Salonbehandeling

Welke behandeling we ook kiezen, het verouderingsproces kunnen we helaas niet stoppen. Dat betekent eigenlijk dat je je huid moet blijven onderhouden en deze behandelingen jaarlijks, of in een bepaalde periode, steeds terug blijven komen.

 • Bindweefselmassage
 • Peeling

Wat kun je zelf doen

Het aller belangrijkste om zelf te doen (en mee te starten vanaf je vijfentwintigste levensjaar) is het goed beschermen tegen de zon. De zon heeft niet alleen een negatieve invloed op de collageen en elastine vezels, maar ook op pigmentvorming. Maar wat is goed beschermen?

 • Gebruik dagelijks een SPF30 in de maanden april t/m september
 • Breng, wanneer je veel buiten bent, iedere 2 uur en nieuwe laag zonnebrandcrème aan
 • Vermijd de zon tussen 12:00-15:00
 • Gebruik de juiste verzorgingsproducten
 • Reinig altijd ’s avonds je gezicht (hoe moe je ook bent)

Kosten

Een bindweefselmassage behandeling kost €55 per keer. De peelings voor huidverbetering zitten op de €145 per behandeling. Houd er rekening mee dat een peeling vaak wel 3-4 keer nodig is per behandeltraject. De bindweefselmassages zijn afhankelijk van de wens en conditie van de huid.

Kijk hier voor alle tarieven.

Klantcase

Heupprothese door Dr. Stephan Vehmeijer

Van de operatie door Dr Stephan Vehmeyer, ingeleid met een concertzaal muziekje, heb ik uiteraard niets van gemerkt, maar ik heb het gevoel dat deze uitstekend is gelukt. Ook de nazorg in de verkoever liet niets te wensen over. Optimaal is het bezoek tussen de operaties door van Dr Vehmeyer, naar alle patiënten met de vraag hoe gaat het. En ook het telefoon gesprek vandaag heb ik bijzonder gewaardeerd en deze persoonlijke aandacht van een specialist is in de huidige gezondheid zorg echt uitzonderlijk.

Operatieprocedure bij heupprothese

Tijdens de 1 uur durende operatie wordt het versleten gewricht vervangen door een heupprothese. Dit gebeurt in een aantal stappen:

 • U krijgt kort voor de ingreep verdoving via een ruggenprik of narcose.
 • De orthopedisch chirurg maakt een snee om bij uw heupgewricht te komen.
 • De chirurg verwijdert de kop van uw bovenbeen en het kapotte kraakbeen dat zich in de kom van de heup bevindt.
 • De heupkom wordt klaargemaakt voor de nieuwe heup.
 • De heupprothese wordt geplaatst. Deze prothese bestaat uit een metalen steel met daarop een kop, die precies past in uw heupkom.
 • De beenlengte wordt gecontroleerd, zodat beide benen even lang zijn.
 • Wanneer de prothese is geplaatst en alles klopt, maakt de chirurg het gewrichtskapsel en de huid weer dicht. De prothese blijft op zijn plek door het gewrichtskapsel en de spieren die hier omheen liggen.

Met hartelijk dank voor alle goede zorgen van Orthoparc.

Piet JansensPatiëntervaring

Postoperatieve revalidatie

Nadat de operatie is uitgevoerd, u weer bijgekomen bent en/of de ruggenprik is uitgewerkt, start de revalidatie. Dit gebeurt onder leiding van een oefen-/fysiotherapeut. Hij of zij komt bij u aan bed en zal u alles leren en met u alles doornemen wat nodig is om verantwoord naar huis te kunnen gaan. Wat hiervoor nodig is, bepaalt u in overleg met de therapeut. Het is belangrijk om te weten dat de prothese direct 100% belastbaar is en dat er geen bewegingsbeperkingen gelden. Lopen zal in de eerste weken met krukken gaan. Pijn en stijfheid zullen voorkomen dat bepaalde bewegingen lukken, zoals bijvoorbeeld bukken. Echter wanneer dit lukt, mag u deze beweging maken.

Wanneer u thuis bent, kan het fijn zijn om zelf contact op te nemen met een therapeut voor de begeleiding thuis. Dit kan fijn zijn om het looppatroon te laten beoordelen of om bijvoorbeeld vragen te stellen. De beste optie hiervoor is om een afspraak te maken met een therapeut uit ons revalidatienetwerk.

Voordat u bij ons komt op de dag van operatie, zult u allerlei informatie van ons ontvangen. Hier zit ook het revalidatieprotocol bij. Lees deze vooraf goed door. Dit protocol kunt u ook delen met uw eigen therapeut.

Rapid Recovery-programma

Dezelfde dag nog naar huis

Bij het plaatsen van een heupprothese krijgt u een ruggenprik. Dit is onderdeel van het Rapid Recovery-programma dat wij toepassen. Hierdoor bent u na de operatie sneller op de been en kunt u direct gaan bewegen. De operatie duurt ongeveer 1 uur. U kunt dezelfde dag nog naar huis, maar het is als u wil mogelijk om te blijven overnachten.

Bekijk de stappen van een Heupprothese

Uw orthopeden

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over uw heup operatie in dagbehandeling.

Valt de heupoperatie onder verzekerde zorg?

Uw behandeling bij de klinieken van Orthoparc valt onder verzekerde zorg. U zult echter wel aanspraak maken op uw eigen risico en eventueel verhoogd vrijwillig eigen risico.

Onze medewerkers kunnen u precies vertellen hoe dit werkt.

Neem gerust contact op.

Hoe lang zal mijn heup pijnlijk blijven?

Vaak is de vervelende pijn die wordt veroorzaakt door de slijtage direct weg, echter komt hier tijdelijk ‘operatiepijn’ voor in de plaats. Deze pijn kan goed onderdrukt worden met pijnstillers en zal daarnaast door (gedoseerd) bewegen afnemen. De eerste maanden zal het lichaam nodig hebben om te herstellen. Pijn is dan een nuttig signaal. Het is dan ook niet vreemd dat u (af en toe) nog wat pijn zult voelen. Soms voelt u een doffe pijn na een lange wandeling. Dit gevoel kan optreden tot ongeveer twaalf maanden na de operatie. Pijn bij de eerste stappen na het opstaan, zogenaamde startpijn, kan nog een poosje aanhouden. Dit pijnlijke gevoel wordt vanzelf minder. Pijn betekent niet dat de prothese niet goed functioneert of los zit.

Hoe lang moet ik gebruik maken van een loophulpmiddel?

Patiënten met een heupprothese lopen gemiddeld zes weken na de operatie met een loophulpmiddel, maar uitzondering naar minder en meer komen regelmatig voor.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de heup laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.