Skip to main content

Couperose

 

Vaak krijg je er, in meer of mindere mate, altijd wel een keer last van: rode vaatjes. Ook wel bekend als couperose en doorgaans gelokaliseerd op de wangen en rondom de neus. Maar ook kleine bloedblaasjes of een enkel gesprongen vaatje (spider naevi) is goed te behandelen. Soms grotendeels bepaald door de genen, maar ook externe factoren spelen een rol. Maar te behandelen is het zeker!

Plan een intake in

Wat is couperose?

De term couperose wordt gekenmerkt door het aanwezig zijn van meerdere zichtbare vaatjes in het gelaat. Deze vaatjes zijn permanent en verdwijnen dus niet meer. Vaak kun je aan je eigen (groot)ouders zien of je deels erfelijke aanleg hebt, maar ook omgevingsfactoren kunnen een rol spelen en met een beetje pech een combinatie hiervan.

Omgevingsfactoren als veel koude/warmte verschillen (sauna/motor rijden/sporten), zon en roken kunnen er voor zorgen dat de vaatwanden slap worden. Hierdoor zijn deze na verloop van tijd niet meer in staat goed te corrigeren en samen te trekken, waardoor het vaatje verwijd blijft en hierdoor dus permenent zichtbaar.

Spider naevi of bloedblaasjes hebben een andere (onbekende) oorzaak, maar worden vaak verbonden aan hormonale wisselingen of door een klein trauma, zoals bijvoorbeeld en niet goed genezen van een puistje.

Hou rekening met een gemiddelde van 2 – 3 behandelingen per behandeltraject.

Salonbehandeling

Wat veel mensen niet weten is dat we couperose echt heel erg goed kunnen behandelen. Soms kunnen we het zelfs volledig laten verdwijnen. Echter, zeker bij erfelijke aanleg, zulen couperose vaatjes door de jaren vaak wel weer terug komen. Zie het als een boom. We kunnen de takken wel snoeien, maar de stam blijft. Zo werkt dat ook met het behandelen van de vaatjes. De oppervlakkige kunnen we heel mooi weg halen, maar de diepere zullen blijven. Die hebben we ook nodig. Maar de zichtbare behandelen en vervolgens met de juiste adviezen de huid behandelen de komende jaren kunnen we hem heel lang weer mooi houden.

  • Laserbehandeling met de KTP laser (gemiddelde van 3 behandelingen)
  • Productadvies

Voor en na foto couperose

Couperose voor foto
Couperose na foto

Wat kun je zelf doen

Als de couperose vaatjes eenmaal behandeld zijn door de laser is het voor jezelf fijn om de volgende adviezen in acht te nemen. Dit om terugkeer zo lang mogelijk uit te stellen:

  • Bescherm je huid in de zon altijd met een SPF30 of hoger (dit geldt eigenlijk voor de maanden april t/m september)
  • Probeer sauna gebruik te beperken
  • Een snelle warmte/koude verschil is ongunstig (dus bijvoorbeeld koude wind op de huid en daarna bij de kachel zitten) dus probeer de overgang rustiger te laten verlopen
  • Gebruik niet te warm of koud water in het gezicht
  • Gebruik producten die de huid voeden, verzachten en stevig houden

Onze huidtherapeuten

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een couperose behandeling

Wat kost een couperose behandeling?

Afhankelijk van de grootte van het gebied variëren de kosten per behandeling tussen de €95 en €210. Bekijk hier alle tarieven.