Acne

 

Voor de een verscholen mee eter, voor de ander opvallende onstekingen. Acne kan je behoorlijk onzeker maken en misschien erger nog; je kunt er ook fysiek veel last van hebben. Of dit behandeld moet worden? Dat bepaal jij. Wil je advies hoe we jouw huid weer onder controle krijgen? Maak dan een afspraak.

Wat is het

In de meeste gevallen krijg je last van acne in de pubertijd als gevolg van een veranderende hormoonhuishouding. Acne is een zeer algemeen begrip en wordt gekenmerkt door onzuiverheden als mee eters, maar ook flinke ontstekingen. Voor de een houdt dit enkele maanden tot jaren aan, voor de ander wel tientallen jaren.

Het is belangrijk samen te kijken wat de grootste oorzaak is van het ontstaan en aanhouden van de acne. Is het inderdaad alleen puur de hormoonhuishouding? Of spelen stress, voeding en hygiëne hier ook een rol?

Hoewel acne niet gevaarlijk kan zijn, is het wel een ontzettend vervelend huidprobleem. Je kan je er onzeker door voelen en soms kan het zelfs ook heel erg pijnlijk zijn. Daarom gaan we samen kijken wat de oorzaken van jouw probleem zijn en hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Salonbehandeling

Aan de hand van een intake gesprek bepalen we welke koers we gaan varen richting een acne vrije huid. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden.

 • Een reiniging van het gelaat incl. het verwijderen van de onzuiverheden en het aanbrengen van de juiste verzorgingsproducten
 • Een reiniging van het gelaat incl. het verwijderen van de onzuiverheden, het aanbrengen van een peeling of masker en afsluitend de juiste verzorgingsproducten
 • Productadvies

Wat kun je zelf doen

Helaas is acne ook vaak iets waar je ‘overheen moet groeien’, maar tot die tijd kun je naast de salonbehandelingen ook nog een hoop zelf doen.

 • Zorg dat je dagelijks goed je gezicht reinigt met de juiste producten, zowel in de ochtend als in de avond
 • Drink dagelijks voldoende water
 • Bescherm je huid tegen de zon, acne onstekingen kunnen door UV straling littekens achter laten en gebruik een SPF op gel basis
 • Verschoon iedere week (of vaker indien nodig) je kussensloop
 • Was regelmatig je handen (mocht je onbewust veel aan je gezicht zitten)
 • Niet pulken als je iets voelt
 • Sommige voedingsmiddelen kunnen een negatief effect hebben op de productie van talg, kijk voor jezelf welke dat zijn en probeer deze te minderen

Kosten

Het start tarief van een acne behandeling is €49,-. Afhankelijk van het toevoegen van een masker of peeling kan dit verschillen.

Kijk hier voor alle tarieven.

Klantcase

Heupprothese door Dr. Stephan Vehmeijer

Van de operatie door Dr Stephan Vehmeyer, ingeleid met een concertzaal muziekje, heb ik uiteraard niets van gemerkt, maar ik heb het gevoel dat deze uitstekend is gelukt. Ook de nazorg in de verkoever liet niets te wensen over. Optimaal is het bezoek tussen de operaties door van Dr Vehmeyer, naar alle patiënten met de vraag hoe gaat het. En ook het telefoon gesprek vandaag heb ik bijzonder gewaardeerd en deze persoonlijke aandacht van een specialist is in de huidige gezondheid zorg echt uitzonderlijk.

Operatieprocedure bij heupprothese

Tijdens de 1 uur durende operatie wordt het versleten gewricht vervangen door een heupprothese. Dit gebeurt in een aantal stappen:

 • U krijgt kort voor de ingreep verdoving via een ruggenprik of narcose.
 • De orthopedisch chirurg maakt een snee om bij uw heupgewricht te komen.
 • De chirurg verwijdert de kop van uw bovenbeen en het kapotte kraakbeen dat zich in de kom van de heup bevindt.
 • De heupkom wordt klaargemaakt voor de nieuwe heup.
 • De heupprothese wordt geplaatst. Deze prothese bestaat uit een metalen steel met daarop een kop, die precies past in uw heupkom.
 • De beenlengte wordt gecontroleerd, zodat beide benen even lang zijn.
 • Wanneer de prothese is geplaatst en alles klopt, maakt de chirurg het gewrichtskapsel en de huid weer dicht. De prothese blijft op zijn plek door het gewrichtskapsel en de spieren die hier omheen liggen.

Met hartelijk dank voor alle goede zorgen van Orthoparc.

Piet JansensPatiëntervaring

Postoperatieve revalidatie

Nadat de operatie is uitgevoerd, u weer bijgekomen bent en/of de ruggenprik is uitgewerkt, start de revalidatie. Dit gebeurt onder leiding van een oefen-/fysiotherapeut. Hij of zij komt bij u aan bed en zal u alles leren en met u alles doornemen wat nodig is om verantwoord naar huis te kunnen gaan. Wat hiervoor nodig is, bepaalt u in overleg met de therapeut. Het is belangrijk om te weten dat de prothese direct 100% belastbaar is en dat er geen bewegingsbeperkingen gelden. Lopen zal in de eerste weken met krukken gaan. Pijn en stijfheid zullen voorkomen dat bepaalde bewegingen lukken, zoals bijvoorbeeld bukken. Echter wanneer dit lukt, mag u deze beweging maken.

Wanneer u thuis bent, kan het fijn zijn om zelf contact op te nemen met een therapeut voor de begeleiding thuis. Dit kan fijn zijn om het looppatroon te laten beoordelen of om bijvoorbeeld vragen te stellen. De beste optie hiervoor is om een afspraak te maken met een therapeut uit ons revalidatienetwerk.

Voordat u bij ons komt op de dag van operatie, zult u allerlei informatie van ons ontvangen. Hier zit ook het revalidatieprotocol bij. Lees deze vooraf goed door. Dit protocol kunt u ook delen met uw eigen therapeut.

Rapid Recovery-programma

Dezelfde dag nog naar huis

Bij het plaatsen van een heupprothese krijgt u een ruggenprik. Dit is onderdeel van het Rapid Recovery-programma dat wij toepassen. Hierdoor bent u na de operatie sneller op de been en kunt u direct gaan bewegen. De operatie duurt ongeveer 1 uur. U kunt dezelfde dag nog naar huis, maar het is als u wil mogelijk om te blijven overnachten.

Bekijk de stappen van een Heupprothese

Uw orthopeden

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over uw heup operatie in dagbehandeling.

Valt de heupoperatie onder verzekerde zorg?

Uw behandeling bij de klinieken van Orthoparc valt onder verzekerde zorg. U zult echter wel aanspraak maken op uw eigen risico en eventueel verhoogd vrijwillig eigen risico.

Onze medewerkers kunnen u precies vertellen hoe dit werkt.

Neem gerust contact op.

Hoe lang zal mijn heup pijnlijk blijven?

Vaak is de vervelende pijn die wordt veroorzaakt door de slijtage direct weg, echter komt hier tijdelijk ‘operatiepijn’ voor in de plaats. Deze pijn kan goed onderdrukt worden met pijnstillers en zal daarnaast door (gedoseerd) bewegen afnemen. De eerste maanden zal het lichaam nodig hebben om te herstellen. Pijn is dan een nuttig signaal. Het is dan ook niet vreemd dat u (af en toe) nog wat pijn zult voelen. Soms voelt u een doffe pijn na een lange wandeling. Dit gevoel kan optreden tot ongeveer twaalf maanden na de operatie. Pijn bij de eerste stappen na het opstaan, zogenaamde startpijn, kan nog een poosje aanhouden. Dit pijnlijke gevoel wordt vanzelf minder. Pijn betekent niet dat de prothese niet goed functioneert of los zit.

Hoe lang moet ik gebruik maken van een loophulpmiddel?

Patiënten met een heupprothese lopen gemiddeld zes weken na de operatie met een loophulpmiddel, maar uitzondering naar minder en meer komen regelmatig voor.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de heup laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.