Acne

 

Voor de een verscholen mee eter, voor de ander opvallende onstekingen. Acne kan je behoorlijk onzeker maken en misschien erger nog; je kunt er ook fysiek veel last van hebben. Of dit behandeld moet worden? Dat bepaal jij. Wil je advies hoe we jouw huid weer onder controle krijgen? Maak dan een afspraak.

Wat is het

In de meeste gevallen krijg je last van acne in de pubertijd als gevolg van een veranderende hormoonhuishouding. Acne is een zeer algemeen begrip en wordt gekenmerkt door onzuiverheden als mee eters, maar ook flinke ontstekingen. Voor de een houdt dit enkele maanden tot jaren aan, voor de ander wel tientallen jaren.

Het is belangrijk samen te kijken wat de grootste oorzaak is van het ontstaan en aanhouden van de acne. Is het inderdaad alleen puur de hormoonhuishouding? Of spelen stress, voeding en hygiëne hier ook een rol?

Hoewel acne niet gevaarlijk kan zijn, is het wel een ontzettend vervelend huidprobleem. Je kan je er onzeker door voelen en soms kan het zelfs ook heel erg pijnlijk zijn. Daarom gaan we samen kijken wat de oorzaken van jouw probleem zijn en hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Salonbehandeling

Aan de hand van een intake gesprek bepalen we welke koers we gaan varen richting een acne vrije huid. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden.

  • Een reiniging van het gelaat incl. het verwijderen van de onzuiverheden en het aanbrengen van de juiste verzorgingsproducten
  • Een reiniging van het gelaat incl. het verwijderen van de onzuiverheden, het aanbrengen van een peeling of masker en afsluitend de juiste verzorgingsproducten
  • Productadvies

Wat kun je zelf doen

Helaas is acne ook vaak iets waar je ‘overheen moet groeien’, maar tot die tijd kun je naast de salonbehandelingen ook nog een hoop zelf doen.

  • Zorg dat je dagelijks goed je gezicht reinigt met de juiste producten, zowel in de ochtend als in de avond
  • Drink dagelijks voldoende water
  • Bescherm je huid tegen de zon, acne onstekingen kunnen door UV straling littekens achter laten en gebruik een SPF op gel basis
  • Verschoon iedere week (of vaker indien nodig) je kussensloop
  • Was regelmatig je handen (mocht je onbewust veel aan je gezicht zitten)
  • Niet pulken als je iets voelt
  • Sommige voedingsmiddelen kunnen een negatief effect hebben op de productie van talg, kijk voor jezelf welke dat zijn en probeer deze te minderen

Kosten

Het start tarief van een acne behandeling is €49,-. Afhankelijk van het toevoegen van een masker of peeling kan dit verschillen.

Kijk hier voor alle tarieven.