Hand & pols

Een aandoening of letsel aan uw pols of hand kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Bij de CosMed hand- en polskliniek kunt u rekenen op de kunde van een zeer ervaren en specialistisch team, korte wachttijden en 100% vergoeding van uw ingreep.

Complex

Hand- en polsproblemen zijn in de regel zeer complex. Daarom is het voor veel van onze patiënten een geruststellende gedachte dat het team van de CosMed hand- en polskliniek in staat is om u de beste zorg te bieden. Iedereen met een verwijzing van huisarts, specialist of bedrijfsarts is welkom voor een consult, waar wij uw klachten nader zullen beoordelen.

Chirurgie en therapie

Deze specialismen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In onze hand- en polskliniek werken chirurgen en therapeuten nauw samen. Onderling overleg speelt hierbij een grote rol, zodat u als patiënt kunt rekenen op de beste – en op uw klachten afgestemde – zorg. Door deze werkwijze is een goed herstel na uw ingreep gewaarborgd. Voor u een gerust idee, voor ons een vanzelfsprekendheid.

 

Maak een afspraak

Onze hand- en polschirurgen behandelen een veelvoud aan hand- en polsklachten. Een greep uit veel voorkomende klachten:

Artrose van de duim

Artrose van de duim is de meest geziene vorm van slijtage aan een gewricht van de hand. Indien de bijbehorende klachten zich voordoen, uiten deze zich bij vrijwel iedere beweging. De pijn loopt over het algemeen op wanneer de duim intensiever gebruikt wordt. Veel patiënten ervaren naast pijn ook krachtsverlies. Een behandeling is echter goed mogelijk. Meer informatie over Artrose van de duim

Trigger Finger

Bij een Trigger Finger is er sprake van een ontsteking rond de buigpezen van de vingers. Door zwelling of vernauwing van de peesschede, kan de pees na het buigen moeilijk weer gestrekt worden. Dit kan leiden tot verdere zwelling en kan ervoor zorgen dat op den duur de vinger helemaal niet meer gestrekt of gebogen kan worden. Meer informatie over Trigger Finger

Carpaal tunnel syndroom

Het Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een veel voorkomende neurologische aandoening. Via een tunnelvormige opening (carpaal tunnel) lopen de zenuwen van de onderarm en de buigpezen van de vingers naar de hand. Door een zwelling van de buigpezen raakt de middelste zenuw beklemd en dit geeft klachten als tintelingen en pijn in de handpalm en vingers. Meer informatie over Carpaal tunnel syndroom

 

Maak een afspraak

Ganglion

Een ganglion is een goedaardige cyste (zwelling) die ontstaat vanuit een gewrichtskapsel of peesschede van pols en hand. De cyste is gevuld met gelei-achtig vocht. Behalve ontsierend kan een ganglion ook pijnlijk en belemmerend zijn in het dagelijks functioneren. Als de ganglion niet vanzelf verdwijnt, dan kan de hand- en pols  chirurg deze verwijderen. Meer informatie over Ganglion

Ziekte van Dupuytren 

De ziekte van Dupuytren wordt al lange tijd bestudeerd, maar de precieze oorzaak is nog steeds niet bekend. De aandoening wordt gekenmerkt door het ontstaan van knobbels in de handpalm die zich uitbreiden tot strengen van de handpalm tot de vingers. De beweeglijkheid van de vingers wordt op den duur belemmerd en de vingers kunnen krom gaan staan in de richting van de handpalm. Het verloop van klachten is zeer variabel; het begint met een knobbel in de handpalm en sommigen hebben na zes maanden duidelijk last van stijve vingers, terwijl iemand anders jaren lang een knobbeltje kan hebben zonder klachten te ervaren. De kromming kan zo ernstig worden dat volledig strekken van de vingers onmogelijk wordt. Meer informatie over de Ziekte van Dupuytren

De ziekte van Quervain

De ziekte van Quervain wordt veroorzaakt door een irritatie of een ontsteking van het slijmvlies in een peeskoker aan de duimzijde van de pols. De ontsteking veroorzaakt een zwelling en verdikking in de ruimte rond de peeskoker, waardoor duim- en polsbewegingen pijnlijk zijn. De ziekte van Quervain zorgt ervoor dat een vuist maken, voorwerpen oppakken of iets vasthouden vaak pijnlijke bewegingen zijn. Daarnaast kan een polsbreuk een patient gevoelig maken voor de ziekte van Quervain. Meer informatie over de ziekte van Quervain

Ulnaris neuropathie

De Ulnariszenuw is uw elleboogzenuw. Wanneer er sprake is van een verstoring in de functie van deze zenuw noemen we dit een Ulnaris neuropathie. De klachten uiten zich onder meer in gevoelloosheid van uw pink en ringvinger. Verder kunnen er krampen optreden in uw hand, kan er mogelijk krachtsverlies zijn of sprake van een verminderde vaardigheid van uw hand. Meer informatie over Ulnaris neuropathie

Onbegrepen klachten

Biltseweg 14
3735 ME
Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag:8:30 - 20:00
Dinsdag:8:30 - 17:00
Woensdag:8:30 - 20:00
Donderdag:8:30 - 17:00
Vrijdag:8:30 - 17:00

Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Zonder de zeer deskundige en persoonlijke begeleiding van de CosMed Hand- en polskliniek had mijn leven er heel anders uit gezien. Ik had knobbeltjes in mijn rechter hand die waren veroorzaakt door de ziekte van ‘’Dupuytren’’. Dit was voor mij als pianist een harde boodschap. Pianospelen zou, zonder begeleiding of operatie, na het kromtrekken van mijn vingers absoluut niet meer mogelijk zijn. Ik ben de CosMed hand- en pols kliniek dan ook eeuwig dankbaar dat men mij in de afgelopen jaren heeft bijgestaan in dit process, met als gevolg dat ik nog steeds piano kan spelen.”

Henk Wieman, Pianist en componist

Maak kennis met onze chirurgen

dr. W.J. Theuvenet
drs. M. Hoefkens

Veel gestelde vragen

Onze kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van hand- en pols aandoeningen.  Daarbij verzorgen we niet alleen een heldere diagnose en een passende behandeling. Ook voor handtherapie bent u bij ons aan het juiste adres. Onze chirurgen en therapeuten werken nauw samen, zodat u de best denkbare behandeling krijgt.

Als u telefonisch contact opneemt of ons een e-mail stuurt is een afspraak snel geregeld. We hebben een aantal gegevens van u nodig: de naam van uw verzekeraar, uw huisarts en uw BSN-nummer. Bij de CosMed hand- en pols kliniek gelden korte wachttijden. U kunt dus snel terecht op de poli van onze specialisten. Indien een behandeling of ingreep noodzakelijk is wordt u snel geholpen.

Wij vragen u om bij uw eerste bezoek een verwijsbrief van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist mee te brengen, net als een lijst met medicatie die u op dat moment gebruikt. Daarnaast dient u een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspapieren te overleggen. Verder is iedere relevante informatie in relatie tot uw klachten zeer welkom.

Ja, een verwijsbrief is noodzakelijk. Deze kan zijn uitgeschreven door uw huisarts, bedrijfsarts of een specialist. Een verwijzing is één jaar geldig.

Ja, alle ingrepen worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient wel een verwijzing van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist te hebben. Mogelijk maakt u aanspraak op uw wettelijk en verplicht eigen risico. Heeft u vragen? Neemt u dan even contact met ons op. Onze consulentes helpen u graag verder.

Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de bijbehorende polisvoorwaarden. U kunt het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar en informeren naar de vergoeding omtrent ergo- of pysiotherapie.

Dit is afhankelijk van de behandeling die u ondergaat. Bij het maken van een eerste afspraak zullen onze consulenten u informeren over de mogelijkheid tot deelname aan het verkeer.

Hand- en polstherapie is een essentieel onderdeel van uw behandeling. Veelal start de therapie kort na uw ingreep, om de functionaliteit van uw hand- of pols te bevorderen. Juiste therapie draagt bij aan een sneller en voorspoedig herstel.

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de behandeling of bejegening in onze kliniek dan kunt u dit op verschillende manieren kenbaar maken. Bij voorkeur brengt u uw klacht eerst ter sprake bij uw behandelaar of de medewerker waar u een klacht over heeft. Als u dat al heeft gedaan of als u dat liever niet doet dan kunt u uw klacht schriftelijk op per mail indienen bij het management van de kliniek via: info@cosmedkliniek.nl of schriftelijk:

Cosmed Kliniek T.a.v Manager operationele zaken Biltseweg 14 3735 ME Bosch en Duin

Privacy en klachten

Uitvoerig consult en onderzoek door zeer ervaren chirurgen
De benodigde metingen door onze handtherapeuten
Een behandelvoorstel passend op uw klachten
De behandeling
Hand- of pols therapie voor een snel herstel

 

Maak een afspraak