Skip to main content

Rimpelfillers

Rimpelfillers worden gebruikt om rimpels op te vullen. De plastisch chirurgen van de CosMed Kliniek gebruiken fillers van Restylane en Belotero. Deze worden uitvoerig getest en voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Plan een intake in

Intake gesprek

De ervaren plastisch chirurgen van de CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd jou goed te informeren over de mogelijkheden met rimpelfillers. Door hun jarenlange expertise weten zij op hoeveel plaatsen een behandeling voor jou raadzaam is. De behandeling wordt direct uitgevoerd. Je hoeft hier geen aparte afspraak voor te maken.

Onze plastisch chirurgen

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over rimpelfillers.

Gebruikt CosMed Kliniek geen permanente fillers?

Nee, de CosMed Kliniek maakt geen gebruik van permanente fillers. Deze fillers leiden tot ontstekingsreacties van het lichaam en vormen geen veilige behandeling.

Behandeling

De fillers van Restylane zijn op basis van Hyaluronzuur en zijn volledig afbreekbaar. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor het vasthouden van water waardoor de huid stevig blijft. In de loop der jaren neemt het hyaluronzuur gehalte in het lichaam af, waardoor rimpels en groeven kunnen ontstaan. De rimpelfillers met Hyaluronzuur vullen de ontstane rimpels en groeven op.

De behandeling is snel en gemakkelijk en duurt 15 – 20 minuten. Afhankelijk van de te behandelen zones kan de behandeling langer duren. Er is geen verdoving nodig, want de rimpelfiller bevat lidocaine (een lokaal verdovingsmiddel) waardoor het ongemak tijdens de behandeling verminderd wordt.

De plastisch chirurg brengt met behulp van een heel fijne naald de rimpelfiller in onder het huidoppervlak. Voor fijne lijntjes en rimpels wordt oppervlakkig onder het huidoppervlak ingespoten en voor de diepere rimpels en plooien wat dieper onder het huidoppervlak.

De duur van het resultaat is afhankelijk van de leeftijd, de hoeveelheid filler die ingebracht is, de locatie alsmede jouw algemene lichamelijke gezondheid en die van de huid. Daarom gaat het afbreekproces bij de een sneller dan bij de ander. In overleg met de plastisch chirurg wordt besproken wanneer je weer terug komt voor een vervolgbehandeling. Meestal is dit na een jaar.

Waarom rimpelfilling?

Rimpelfilling heeft een groot effect op de uitstraling. De overige voordelen van rimpelfilling zijn:

  • Ik heb rimpels en diepe groeven in mijn voorhoofd
  • Ik heb kraaienpootjes
  • De plooi van mijn neus en mond is erg diep

Nazorg

Na de injectie kan er een beetje roodheid, zwelling, en blauwe verkleuring rond de injectie ontstaan. Meestal trekt dit na een aantal dagen vanzelf weg. Mocht u de verkleuring storend vinden, dan kunt u dit met camouflage wegwerken. Het zijn meestal milde en matige bijwerkingen en het koelen van de huid kan verlichting geven.

Complicaties

Zoals bij elke injectie/behandeling loop je kans op complicaties. De arts zal je deze nauwkeurig toelichten.

Vraag meer informatie aan

Wij voorzien je graag van alle informatie. Mocht je nog informatie missen vraag dan onze patiëntenfolder aan of maak een afspraak