Skip to main content

Oorcorrectie

Afstaande oren kunnen als storend worden ervaren en kunnen iemand onzeker maken.
Teveel kraakbeen of een vervorming van het kraakbeen veroorzaakt het afstaan van de oren.

Plan een intake in

Intake gesprek

De ervaren plastisch chirurgen van CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd om je goed te informeren over de mogelijkheden. Door hun jarenlange expertise weten zij precies welke behandeling voor u geschikt is.

We bespreken van tevoren welke kosten aan de behandeling zijn verbonden. Wanneer je samen met de arts bent overeengekomen een bepaalde ingreep of operatie uit te laten voeren, dan maakt één van de consulenten de afspraak en verstrekt je tijdens een gesprek nadere informatie omtrent de behandeling.

Onze plastisch chirurgen

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een oorcorrectie.

Wat is een oorcorrectie?

Dit is een ingreep waarbij afstaande oren of flaporen gecorrigeerd worden. Ook te grote oorlellen (vooral op oudere leeftijd) kunnen worden gecorrigeerd.

Wordt een oorcorrectie vergoed?

Een oorcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed door de verzekering.

Wanneer een oorcorrectie?

Een oorcorrectie is geschikt voor iedereen die zich stoort aan zijn flaporen. Dit kan zowel om medische als cosmetische redenen zijn.

Behandeling

Een oorcorrectie is een relatief kleine ingreep en kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Uit het oogpunt van comfort voor de client, wordt soms voor algehele narcose gekozen. Tijdens de correctie wordt een kleine incisie in de huidplooi achter de oorschelp gemaakt , waarna de plastisch chirurg het overtollig kraakbeen en/of huid verwijderd. De operatie duurt ongeveer 1 uur.

Te grote oorlellen kunnen ook gecorrigeerd worden. Bij een oorlelcorrectie wordt overtollige huid verwijderd.

Waarom een oorcorrectie?

Een oorcorrectie heeft een groot effect op de uitstraling. De overige voordelen van een ooglidcorrectie zijn:

  • Ik heb flaporen
  • Ik durf niet te zwemmen want mijn oren steken uit
  • Nu ik ouder ben en mijn haar dunner wordt, kan ik mijn afstaande oren niet meer bedekken
  • Mijn oorlellen zijn te groot
  • Direct na de behandeling naar huis

Nazorg

Een goede nazorg is essentieel voor een goed verloop van het genezingsproces. Tijdens het intake gesprek voor de operatie, krijg je nazorgadviezen mee welke je goed moet naleven. De eerste dagen na de operatie kunnen de oren pijnlijk en gezwollen zijn. Dit zal na een aantal dagen minder worden.

Rust

De eerste week na de operatie is het aan te raden om rustig aan te doen. Eventueel, afhankelijk van je conditie, kun je wel lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Werken mag (afhankelijk van het soort werk), zodra je jezelf weer goed voelt.

Hechtingen verwijderen en controle

De hechtingen die worden gebruikt tijdens de operatie en de band die je om krijgt worden na zeven dagen verwijderd in de kliniek. Daarna wordt een controle afspraak met de plastisch chirurg gemaakt. De plastisch chirurg zal de genezing controleren en vragen beantwoorden.

Complicaties

Bij iedere operatie bestaat de kans op nabloedingen en/of infectie. Tevens kan een tijdelijke ophoping van weefselvocht optreden in het behandelde gebied. Het definitieve resultaat wordt pas bereikt na 3 à 6 maanden.

Vraag meer informatie aan

Wij voorzien je graag van alle informatie. Mocht je nog informatie missen vraag dan onze patiëntenfolder aan of maak een afspraak