Skip to main content

Algemeen

Naarmate we ouder worden verliest de huid aan elasticiteit; de afstand tussen neus en bovenlip wordt groter en de bovenlip verliest volume. Een smalle bovenlip kan als cosmetisch storend worden ervaren. Soms is het mogelijk om de lippen op te vullen d.m.v. lipofilling (met lichaamseigen vet), of met tijdelijke fillers. Een andere optie is een liplift. Een liplift verkleint de afstand tussen de neus en de bovenlip, waardoor de bovenlip er voller uitziet en uw gezicht haar vriendelijke, frisse uitstraling terugkrijgt. Een liplift is een kleine chirurgische ingreep die u een jeugdiger uiterlijk kan geven. Indien gewenst en nodig kunnen tijdens de ingreep ook fillers in de boven- en/of onderlip worden aangebracht; dit is individueel verschillend en zal steeds van te voren worden besproken. Een liplift kan tevens  in combinatie met andere gelaatscorrecties zoals een facelift worden uitgevoerd. 

Plan een intake in

Onze plastisch chirurgen

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een liplift.

Wat is een Liplift behandeling?

Een liplift is een kleine chirurgische ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Tijdens de ingreep wordt een sneetje direct onder de neus gemaakt en horizontaal een stukje huid in de vorm van een golfje  tussen neus en bovenlip weggenomen. De wond wordt met dun hechtdraad en kleine wondpleisters gesloten. De hechtingen worden na 7 dagen verwijderd. Na de ingreep voorziet de consulente u van de nodige instructies en adviezen omtrent nazorg en wanneer u zover bent, mag u onder begeleiding weer naar huis. De ingreep duurt gemiddeld 30 minuten. 

Voor wie is een liplift geschikt?

  • Ik heb een smalle bovenlip 
  • Er is voldoende afstand tussen mijn neus en bovenlip 
  • De voortanden van mijn bovengebit zijn in goede conditie.
  • Wanneer ik lach is het tandvlees van mijn boventanden niet zichtbaar 

Consult

De ervaren plastisch chirurgen van de CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd om u goed te informeren over de mogelijkheden, de voor- en nadelen en de mogelijke complicaties en eventuele risico’s. Door hun jarenlange expertise weten zij precies welke behandeling voor u geschikt is.

De plastisch chirurg bespreekt van tevoren met u welke kosten aan een behandeling zijn verbonden. Wanneer u samen met de arts bent overeengekomen een bepaalde ingreep of operatie uit te laten voeren, dan maakt één van de consulenten de afspraak voor u en verstrekt u tijdens een gesprek nadere informatie omtrent de behandeling.

Nazorg

Een goede nazorg is essentieel voor een goed verloop van het genezingsproces. Tijdens het intake gesprek voor de operatie, krijgt u nazorgadviezen mee welke u goed moet naleven. De eerste dagen na de ingreep kunt u last hebben van een trekkende pijn rond de mond; de huid staat immers nog onder spanning.

Na thuiskomst dient u rustig aan te doen. De huid heeft rust nodig om te herstellen van de ingreep. De dag na de ingreep mag u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. De lip kan 1 tot 2 weken na de ingreep nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos aanvoelen. Deze klachten zullen in de loop der weken geleidelijk verdwijnen.

Vraag meer informatie aan

Wij voorzien je graag van alle informatie. Mocht je nog informatie missen vraag dan onze patiëntenfolder aan of maak een afspraak