Skip to main content

Injectables

Het gebruik van injectables wordt succesvol toegepast bij overmatige transpiratie. Deze stof wordt bij zweten gebruikt om de zenuwen die de zweetklieren activeren te laten afnemen of stil te leggen. Deze behandeling is mogelijk voor oksels, voeten en handen. Het effect blijft een aantal maanden, daarna neemt de productie van zweet weer langzaam toe.

Het gebruik van injectables

In de geneeskunde worden injectables al sinds 1973 gebruikt. Oorspronkelijk vooral in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen, maar sinds de jaren ’90 wordt dit ook op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden.

Plan een intake in

Intake gesprek

De ervaren plastisch chirurgen van de CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd je goed te informeren over de mogelijkheden met injectables. Door hun jarenlange expertise weten zij op hoeveel plaatsen een behandeling met injectables voor u raadzaam is. De behandeling wordt direct uitgevoerd. Je hoeft hier geen aparte afspraak voor te maken.

Onze plastisch chirurgen

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over injectables.

Wat is een behandeling met injectables?

Middels injectables wordt er een middel geïnjecteerd om spieractiviteit te verminderen.

Het is een veilige methode van rimpelbehandeling en is geschikt voor de volgende zones:
• Fronsrimpels
• Kraaienpootjes
• Voorhoofdrimpels

Waarom injectables?

Door het verminderen van de kracht van huidspiertjes die de rimpelgroeven aantrekken, wordt het ontstaan van rimpels voorkomen of verzacht. Doordat de mimiekspieren minder krachtig worden, verstrijken de rimpels vanzelf en wordt de huid glad. Deze behandeling kan, indien tijdig toegepast, het ontstaan van rimpels voorkomen of vertragen.

Injectables behandeling

De spierverslapper wordt rechtstreeks in de kleine spiertjes onder de huid gespoten. Als effect van deze inspuiting verslapt de ingespoten spier waardoor er minder rimpels in de huid getrokken kunnen worden. Het effect is na enkele dagen tot weken zichtbaar en houdt ongeveer 6 tot 12 maanden aan. Herhaalde inspuitingen zijn soms nodig. De plastisch chirurg brengt dit heel nauwkeurig aan op de vooraf overeengekomen plaatsen.

Waarom injectables?

Door het verminderen van de kracht van huidspiertjes die de rimpelgroeven aantrekken, wordt het ontstaan van rimpels voorkomen of verzacht. Doordat de mimiekspieren minder krachtig worden, verstrijken de rimpels vanzelf en wordt de huid glad. Deze behandeling kan, indien tijdig toegepast, het ontstaan van rimpels voorkomen of vertragen. Andere voorbeelden zijn:

  • Ik heb een boos uiterlijk door rimpels
  • Ik heb vaak hoofdpijn en een diepe fronsrimpel
  • Mijn kraaienpootjes worden steeds erger
  • Mijn hals ziet er oud uit

Nazorg

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg.

Vraag meer informatie aan

Wij voorzien je graag van alle informatie. Mocht je nog informatie missen vraag dan onze patiëntenfolder aan of maak een afspraak