Skip to main content

Facelift

Een facelift voor een jongere uitstraling

Een facelift is een operatieve ingreep waarmee we de contouren van de wangen, kaaklijn en hals herstellen. Met het ouder worden verliest de huid aan elasticiteit. Wangen kunnen hierdoor enigszins gaan hangen en de hals kan slapper worden, waardoor de jeugdige uitstraling verdwijnt. Met verschillende behandelingen en technieken zorgen de plastisch chirurgen van CosMed Kliniek voor een mooi en verjongend resultaat.

Ieder gezicht is anders en bij iedereen verloopt het verouderingsproces van de huid anders. Bij CosMed Kliniek heb je keuze uit verschillende behandelingen en technieken die in uitvoering en kosten van elkaar verschillen. Tijdens het consult adviseert de plastisch chirurg welke behandeling bij jouw het mooiste en langst blijvende resultaat zal opleveren.

Plan een intake in

Intake gesprek

Bij CosMed Kliniek begrijpen we dat je de keuze voor een facelift niet zomaar maakt. Wij vinden het dan ook belangrijk dat je voorafgaand aan de ingreep goed geïnformeerd wordt en weet wat je van het resultaat kunt verwachten. Tijdens het consult nemen we dan ook voldoende tijd, zodat je de kans heeft om al je vragen te stellen.

Kennismaking met de plastisch chirurg

In het consult maakt je kennis met de plastisch chirurg. Je bespreekt jouw wensen en verwachtingen en de plastisch chirurg zal je informeren over de verschillende mogelijkheden en technieken. De chirurg geeft een eerlijk advies over de behandeling die bij jou het beste resultaat zal opleveren. Ook bespreekt hij de risico’s en eventuele complicaties.

Aanvullende informatie

Na het gesprek met de plastisch chirurg ontvangt je aanvullende informatie van een van de consulenten van CosMed Kliniek. Deze informatie krijg je zowel mondeling als schriftelijk, zodat je thuis alles nog eens op het gemak kunt nalezen. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Wij bieden je tevens de mogelijkheid om een afspraak te maken met een facelift-ervaringsdeskundige. Aan de hand van een fotoreportage informeert zij je over haar ervaringen en  het verloop van haar herstel na een facelift.

Afspraak maken

Na het eerste consult en de aanvullende informatie besluit je of en welke ingreep je laat uitvoeren. Heb je nog aanvullende vragen? Je mag ons altijd bellen. Als je een keuze hebt gemaakt, maakt de consulente een afspraak met de plastisch chirurg voor de ingreep.

Ervaring

In gesprek met Kristina

“Mijn verslapte hals- en kaaklijn begon me dusdanig te storen dat het tijd werd om actie te ondernemen. Na een uitgebreide oriëntatie maakte ik een afspraak bij dr. Schellekens en hij adviseerde mij een MACS-lift.

Enkele weken later heb ik deze ingreep ondergaan. De operatie wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd, daar merk je niets van. Echter, ondanks de goede voorlichting vanuit de kliniek vielen de dagen na de ingreep mij – vooral mentaal – zwaarder dan ik van tevoren had ingeschat. Na ruim 2 weken was het leed geleden en durfde ik de deur weer uit.

Het uiteindelijke resultaat? Fantastisch, het heeft mijn verwachting zelfs overtroffen! Vanuit mijn omgeving krijg ik positieve reacties; ik hoor vaak dat ik er jonger uitzie en dat ik toch mijn natuurlijke uitstraling heb behouden.

Mijn enthousiasme over het resultaat van deze ingreep bleef bij CosMed Kliniek niet onopgemerkt en ik werd gevraagd om als ervaringsdeskundige mijn verhaal te delen met cliënten die deze ingreep overwegen. Inmiddels heb ik al vele cliënten kunnen informeren en heb ik gemerkt dat zij het erg prettig vinden om te horen hoe ik de ingreep en het herstel heb ervaren, het geeft ze een volledig beeld van wat ze bij een dergelijke ingreep te wachten staat.”

Overweegt u deze ingreep en bent u geïnteresseerd in de ervaringen van Kristina? Maak dan een afspraak met haar via info@cosmedkliniek.nl of 088 765 2121. Aan de hand van een fotoreportage deelt Kristina haar ervaringen met u. Ze laat haar voor-en-na-foto’s zien en informeert u over het verloop van haar herstel en het uiteindelijke resultaat.

Onze plastisch chirurgen

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een facelift

Wanneer mag ik weer douchen en mijn haren wassen?

De eerste dag mag je gezicht en haar nog niet nat worden. Vanaf een dag na de behandeling mag je weer douchen en voorzichtig haren wassen.

Wordt een facelift vergoed?

Een facelift wordt gezien als cosmetische ingreep, waardoor de behandeling in de meeste gevallen niet vanuit de zorgverzekering wordt vergoed. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Hoe lang heb ik plezier van mijn facelift?

Het resultaat van een facelift is gemiddeld tien jaar zichtbaar, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Gewichtsschommelingen, blootstelling aan de zon, roken en stress zijn factoren die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Met een facelift zet je de tijd niet stil, maar de voorsprong die je hebt behaald nadat ujeeen facelift bent ondergaan, blijft altijd zichtbaar.

Behandeling

Soorten facelifts: de mogelijkheden

Er bestaan verschillende mogelijkheden als het gaat om een facelift. In het eerste consult bespreek je met de plastisch chirurg jouw wensen en verwachtingen. Op basis daarvan doet de plastisch chirurg een voorstel voor een behandeling op maat, waarmee we het meest optimale resultaat verwachten. Het is belangrijk dat je  realiseert dat een facelift alleen invloed heeft op het onderste gedeelte van het gezicht. Een facelift heeft geen invloed op de oogleden of het voorhoofd. Voor dit gebied zijn andere behandelingen beschikbaar, zoals een ooglidcorrectie of Botuline toxine.

MACS-lift

Een MACS-lift is een operatieve behandeling met als doel het herstellen van de contouren van wangen, kaaklijn en hals om zo een verjongend effect te verkrijgen. Via een snede, die loopt vanaf de haargrens bij de slaap tot aan de achterzijde van de oorlel, wordt de huid losgemaakt en worden de onderliggende weefsellagen aangespannen in de richting van het oor. De overtollige huid wordt verwijderd, waarna de wondjes zorgvuldig gehecht worden met zeer fijne draad. Hierdoor zijn de littekens nagenoeg onzichtbaar. Indien noodzakelijk wordt overmatig vetweefsel in de hals weggezogen (liposuctie).

Een MACS-lift is geschikt voor het corrigeren van minder uitgesproken huidoverschot en rimpelvorming in het gelaat. Het is een kleinere ingreep dan de klassieke hals- en facelift, waardoor er minder grote littekens zijn. Ook is de hersteltijd korter. De MACS-lift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie.

De ingreep duurt gemiddeld twee tot tweeënhalf uur en wordt in de meeste gevallen onder lokale verdoving en soms onder algehele narcose, uitgevoerd. Het effect van een MACS-lift is gemiddeld tien jaar zichtbaar.

Face- en halslift

De face- en halslift is de meest uitgebreide facelift. Het is een operatieve behandeling waarbij rimpels en uitgezakte huidplooien van het aangezicht, de wangen en de hals worden gecorrigeerd. Een face- en halslift kan op meerdere manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de klachten en wensen.

Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is, wordt dit vetweefsel weggezogen (liposuctie). Bij dikke huidplooien en/of zichtbare halsbandspieren in de hals, wordt eerst een halslift uitgevoerd. Hierbij wordt eerst een incisie gemaakt in de hals, waarna de onderhuidse halsbandspieren worden aangespannen. Wanneer de huid zeer uitgerekt en verslapt is, moet de huid mogelijk over een veel groter gebied worden losgemaakt. De losgemaakte huid wordt in dat geval aangespannen in de richting van het oor en het overschot wordt verwijderd. Het litteken loopt in dat geval verder achter het oor door tot in het haar.

De face- en halslift wordt onder volledige narcose uitgevoerd en neemt gemiddeld drie tot vier uur in beslag. Het effect van de behandeling is gemiddeld tien jaar zichtbaar.

De ingreep

Hoe de chirurgische ingreep eruitziet, is afhankelijk van de facelift die je laat uitvoeren. In de meeste gevallen voeren we de facelift uit onder algehele narcose. Bij kleinere facelifts, zoals de mini-lift of MACS-lift verdoven we soms plaatselijk. De operatie duurt gemiddeld één tot vier uur, afhankelijk van de precieze behandeling. Omdat een facelift een dagbehandeling is, mag je meestal dezelfde dag weer naar huis.

Voor en na foto facelift

Facelift voor CosMed

Wanneer een facelift?

Een facelift kan een uitkomst zijn in de volgende gevallen:

  • Je hebt teveel aan huid rondom de mond, waardoor je een treurig uiterlijk krijgt.
  • Je hebt rimpels en te veel huid in het gezicht.
  • Je hebt zichtbare groeven tussen de neus en lippen.
  • Je ziet er somber uit doordat de huid op het voorhoofd en wenkbrauwen naar beneden hangt.
  • De hals ziet er oud uit in vergelijking met je gezicht

Herkent u zich in een of meer van de bovenstaande punten en vindt u dit storend? Dan is een facelift mogelijk een oplossing. Maak een afspraak en bespreek uw wensen met de plastisch chirurg.

Nazorg

Optimale nazorg is essentieel voor een goed verloop van het genezingsproces. Tijdens het eerste consult licht de arts alles mondeling toe. Je krijgt alle informatie en nazorgadviezen ook schriftelijk mee, zodat je het thuis allemaal kunt nalezen en je jezelf zo goed kunt voorbereiden op de behandeling.

De eerste dagen na de operatie kan het hoofd pijnlijk en gezwollen zijn. Dit zal na een aantal dagen minder worden. Je krijgt een voorschrift voor pijnmedicatie mee, zodat je thuis pijnstillers kunt innemen tegen de pijn.

Rust

De eerste week na de operatie is het aan te raden om rustig aan te doen. Afhankelijk van jouw conditie kun je eventueel lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Werken mag wanneer je jezelf weer goed genoeg voelt.

Hechtingen verwijderen

Direct na de ingreep plannen we een controleafspraak in op de polikliniek en een controle bij de plastisch chirurg. Op de polikliniek laat je zeven tot veertien dagen na de operatie de hechtingen verwijderen. De plastisch chirurg bekijkt tijdens de controle het verloop van de genezing en beantwoordt vragen als je die hebt.

Bereikbaarheid

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de behandeling, dan kun je ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar.

Complicaties

Risico’s en complicaties na een facelift

Bij iedere chirurgische ingreep is er een kleine kans op complicaties, dus ook bij een facelift. De plastisch chirurg informeert je voorafgaand aan de operatie over de mogelijke complicaties, zoals de zeer kleine kans op nabloedingen of infecties. Andere complicaties die na een facelift behandeling kunnen optreden zijn:

  • Beschadiging van een zenuwtakje van de aangezichtszenuw;
  • Allergische reactie op de verdoving;
  • Minder fraaie littekengenezing;
  • Onvrede over het resultaat.

Soms zijn vervolgbehandelingen noodzakelijk. Door roken ontstaat de kans op slechtere wondgenezing, lelijke littekenvorming en het afsterven van de huid vanwege slechte doorbloeding. Ook neemt bij roken de kans op infectie toe. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om minimaal drie weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Vraag meer informatie aan

Wil je meer weten over deze behandeling? Onze cliënt adviseurs voorzien je graag van alle informatie, neem contact met ons op of plan een afspraak in via onderstaande button.

We vertellen je graag meer!