Skip to main content

Buccaal (wang) vetverwijdering

Wangen zijn een zeer zichtbaar kenmerk voor het aangezicht. Zijn deze wangen te vol, bol of rond, dan kunt u zich daaraan storen. De oorzaak is de grootte van het zogenaamde buccale vetkussen, dat zich in de onderwang bevindt. Grote buccale vetkussens zijn vaak genetisch bepaald en met diëten of lichaamsbeweging zult u er dan niet vanaf komen.  

Plan een intake in

Intake gesprek

De ervaren plastisch chirurgen van CosMed Kliniek nemen uitgebreid de tijd om je goed te informeren over de mogelijkheden. Door hun jarenlange expertise weten zij precies welke behandeling voor u geschikt is.

We bespreken van tevoren welke kosten aan de behandeling zijn verbonden. Wanneer je samen met de arts bent overeengekomen een bepaalde ingreep of operatie uit te laten voeren, dan maakt één van de consulenten de afspraak en verstrekt je tijdens een gesprek nadere informatie omtrent de behandeling.

Onze plastisch chirurgen

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over een oorcorrectie.

Wat is buccaal vetverwijdering?

Door middel van een Buccaal vetverwijdering worden de zogenaamde Bichat’s buccale vetkussentjes geheel of gedeeltelijk verwijderd. Hiermee worden de wangen verkleind en de gezichtscontouren verbeterd.  

Een Buccaal vetverwijdering is een kleine en relatief veilige chirurgische ingreep die in 60 minuten onder lokale verdoving wordt uitgevoerd.

Wordt een buccaal vetverwijdering behandeling vergoed?

Een buccaal vetverwijdering behandeling wordt niet vergoed door de verzekering.

Wanneer een buccaal vetverwijdering behandeling?

Buccaal vetverwijdering is in principe mogelijk voor iedereen die zich stoort aan de vorm van zijn wangen. In het intake gesprek zal de plastisch chirurg samen met u kijken of de behandeling bij u past.

 

Behandeling

Een Buccaal vetverwijdering is een kleine en relatief veilige chirurgische ingreep die in 60 minuten onder lokale verdoving wordt uitgevoerd.  

Aan de binnenkant van de mond wordt plaatselijke verdoving toegediend. Via een kleine incisie (ca. 2 cm)  in de mond, wordt aan de binnenkant van de wang het (overtollige) vetkussentje verwijderd. De wond wordt met dun, oplosbaar hechtdraad gesloten.  

Waarom buccaal vetverwijdering?

Het corrigeren van de wangen kan een groot effect hebben op uw uitstraling. Door middel van de behandeling kunt u strakkere contouren krijgen in het gelaat.

Nazorg

Een goede nazorg is essentieel voor een goed verloop van het genezingsproces. Tijdens het intake gesprek voor de operatie, krijg je nazorgadviezen mee welke je goed moet naleven.

Rust

De eerste 5 dagen vermijdt u inspannende activiteiten. Zwaar tillen en intensief sporten zijn weer toegestaan na 2 weken. Afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden, kunt u na ongeveer een week weer aan het
werk.

Controle

De plastisch chirurg zal de genezing controleren en je vragen beantwoorden tijdens de controle.

Complicaties

Bij iedere operatie bestaat de kans op nabloedingen en/of infectie. De plastische chirurg zal met u de risico’s en complicaties bespreken tijdens de intake.

Vraag meer informatie aan

Wij voorzien je graag van alle informatie. Mocht je nog informatie missen vraag dan onze patiëntenfolder aan of maak een afspraak.