Een facelift voor een jongere uitstraling

Een facelift is een operatieve ingreep waarmee we de contouren van de wangen, kaaklijn en hals herstellen. Met het ouder worden verliest de huid aan elasticiteit. Wangen kunnen hierdoor enigszins gaan hangen en de hals kan slapper worden, waardoor de jeugdige uitstraling verdwijnt. Met verschillende behandelingen en technieken zorgen de plastisch chirurgen van CosMed Kliniek voor een mooi en verjongend resultaat.

Ieder gezicht is anders en bij iedereen verloopt het verouderingsproces van de huid anders. Bij CosMed Kliniek heeft u keuze uit verschillende behandelingen en technieken die in uitvoering en kosten van elkaar verschillen. Tijdens het consult adviseert de plastisch chirurg welke behandeling bij u het mooiste en langst blijvende resultaat zal opleveren.

Wanneer u voor een facelift bij CosMed Kliniek kiest, kunt u het volgende verwachten:

 • Persoonlijk consult
 • Uitgebreid persoonlijk advies over de diverse mogelijkheden
 • Behandeling door ervaren plastisch chirurgen
 • Duidelijkheid over de kosten
 • Uitstekende nazorg
 • Een prachtig resultaat
 • Littekens niet tot nauwelijks zichtbaar

Maak een afspraak


Het consult


Tijdens het consult maakt u kennis met de plastisch chirurg die uw wensen en verwachtingen met u bespreekt. Daarnaast is er de mogelijkheid om te praten met een ervaringsdeskundige.


De operatie


Een facelift duurt, afhankelijk van de behandeling, gemiddeld één tot vier uur en wordt veelal onder algehele narcose uitgevoerd. Bij sommige kleine ingrepen is lokale verdoving voldoende.


Nazorg


Een goede nazorg is essentieel voor het genezingsproces. Wij houden u goed in de gaten en geven adviezen mee. U mag ons altijd bellen met vragen over uw herstel.

 

Facelift ervaringsdeskundige aan het woord

In gesprek met Kristina

“Mijn verslapte hals- en kaaklijn begon me dusdanig te storen dat het tijd werd om actie te ondernemen. Na een uitgebreide oriëntatie maakte ik een afspraak bij dr. Schellekens en hij adviseerde mij een MACS-lift.

Enkele weken later heb ik deze ingreep ondergaan. De operatie wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd, daar merk je niets van. Echter, ondanks de goede voorlichting vanuit de kliniek vielen de dagen na de ingreep mij – vooral mentaal – zwaarder dan ik van tevoren had ingeschat. Na ruim 2 weken was het leed geleden en durfde ik de deur weer uit.

Het uiteindelijke resultaat? Fantastisch, het heeft mijn verwachting zelfs overtroffen! Vanuit mijn omgeving krijg ik positieve reacties; ik hoor vaak dat ik er jonger uitzie en dat ik toch mijn natuurlijke uitstraling heb behouden.

Mijn enthousiasme over het resultaat van deze ingreep bleef bij CosMed Kliniek niet onopgemerkt en ik werd gevraagd om als ervaringsdeskundige mijn verhaal te delen met cliënten die deze ingreep overwegen. Inmiddels heb ik al vele cliënten kunnen informeren en heb ik gemerkt dat zij het erg prettig vinden om te horen hoe ik de ingreep en het herstel heb ervaren, het geeft ze een volledig beeld van wat ze bij een dergelijke ingreep te wachten staat.”

Overweegt u deze ingreep en bent u geïnteresseerd in de ervaringen van Kristina? Maak dan een afspraak met haar via info@cosmedkliniek.nl of 088 765 2121. Aan de hand van een fotoreportage deelt Kristina haar ervaringen met u. Ze laat haar voor-en-na-foto’s zien en informeert u over het verloop van haar herstel en het uiteindelijke resultaat.

Resultaat van een facelift: voor-en-na-foto’s

Na een facelift moet uw gelaat eerst nog een tijdje herstellen. Het definitieve resultaat is vaak na drie tot zes maanden zichtbaar. Bekijk onderstaande voor-en-na-foto’s om te zien welk resultaat u kunt verwachten na een facelift.

Voor de facelift behandeling

Na de facelift behandeling

 

Wanneer een facelift?

Een facelift kan een uitkomst zijn in de volgende gevallen:

 • U heeft een teveel aan huid rond uw mond, waardoor u een treurig uiterlijk krijgt.
 • U heeft rimpels en te veel huid in uw gezicht.
 • U heeft zichtbare groeven tussen uw neus en lippen.
 • U ziet er somber uit doordat de huid op uw voorhoofd en wenkbrauwen naar beneden hangt.
 • Uw hals ziet er oud uit in vergelijking met uw gezicht.

Herkent u zich in een of meer van de bovenstaande punten en vindt u dit storend? Dan is een facelift mogelijk een oplossing. Maak een afspraak en bespreek uw wensen met de plastisch chirurg.

Maak een afspraak

Soorten facelifts: de mogelijkheden

Er bestaan verschillende mogelijkheden als het gaat om een facelift. In het eerste consult bespreekt u met de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen. Op basis daarvan doet de plastisch chirurg een voorstel voor een behandeling op maat, waarmee we het meest optimale resultaat verwachten.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat een facelift alleen invloed heeft op het onderste gedeelte van het gezicht. Een facelift heeft geen invloed op de oogleden of het voorhoofd. Voor dit gebied zijn andere behandelingen beschikbaar, zoals een ooglidcorrectie of Botuline toxine.

Face- en halslift

De face- en halslift is de meest uitgebreide facelift. Het is een operatieve behandeling waarbij rimpels en uitgezakte huidplooien van het aangezicht, de wangen en de hals worden gecorrigeerd. Een face- en halslift kan op meerdere manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de klachten en wensen.

Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is, wordt dit vetweefsel weggezogen (liposuctie). Bij dikke huidplooien en/of zichtbare halsbandspieren in de hals, wordt eerst een halslift uitgevoerd. Hierbij wordt eerst een incisie gemaakt in de hals, waarna de onderhuidse halsbandspieren worden aangespannen. Wanneer de huid zeer uitgerekt en verslapt is, moet de huid mogelijk over een veel groter gebied worden losgemaakt. De losgemaakte huid wordt in dat geval aangespannen in de richting van het oor en het overschot wordt verwijderd. Het litteken loopt in dat geval verder achter het oor door tot in het haar.

De face- en halslift wordt onder volledige narcose uitgevoerd en neemt gemiddeld drie tot vier uur in beslag. Het effect van de behandeling is gemiddeld tien jaar zichtbaar.

MACS-lift

Een MACS-lift is een operatieve behandeling met als doel het herstellen van de contouren van wangen, kaaklijn en hals om zo een verjongend effect te verkrijgen. Via een snede, die loopt vanaf de haargrens bij de slaap tot aan de achterzijde van de oorlel, wordt de huid losgemaakt en worden de onderliggende weefsellagen aangespannen in de richting van het oor. De overtollige huid wordt verwijderd, waarna de wondjes zorgvuldig gehecht worden met zeer fijne draad. Hierdoor zijn de littekens nagenoeg onzichtbaar. Indien noodzakelijk wordt overmatig vetweefsel in de hals weggezogen (liposuctie).

Een MACS-lift is geschikt voor het corrigeren van minder uitgesproken huidoverschot en rimpelvorming in het gelaat. Het is een kleinere ingreep dan de klassieke hals- en facelift, waardoor er minder grote littekens zijn. Ook is de hersteltijd korter. De MACS-lift wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie.

De ingreep duurt gemiddeld twee tot tweeënhalf uur en wordt in de meeste gevallen onder lokale verdoving en soms onder algehele narcose, uitgevoerd. Het effect van een MACS-lift is gemiddeld tien jaar zichtbaar.

 

Vragen of afspraak maken?

Wilt u meer informatie of langskomen voor een gesprek? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u van afgewogen en persoonlijk advies.

Biltseweg 14
3735 ME
Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag:8:30 - 20:00
Dinsdag:8:30 - 17:00
Woensdag:8:30 - 20:00
Donderdag:8:30 - 17:00
Vrijdag:8:30 - 17:00

Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Het consult

Bij CosMed Kliniek begrijpen we dat u de keuze voor een facelift niet zomaar maakt. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u voorafgaand aan de ingreep goed geïnformeerd wordt en weet wat u van het resultaat kunt verwachten. Tijdens het consult nemen we dan ook voldoende tijd voor u, zodat u de kans heeft om al uw vragen te stellen.

 

Kennismaking met de plastisch chirurg

In het consult maakt u kennis met uw plastisch chirurg. U bespreekt uw wensen en verwachtingen en de plastisch chirurg zal u informeren over de verschillende mogelijkheden en technieken. De chirurg geeft een eerlijk advies over de behandeling die bij u het beste resultaat zal opleveren. Ook bespreekt hij de risico’s en eventuele complicaties met u.

Aanvullende informatie

Na het gesprek met de plastisch chirurg ontvangt u aanvullende informatie van een van de consulenten van CosMed Kliniek. Deze informatie krijgt u zowel mondeling als schriftelijk, zodat u thuis alles nog eens op uw gemak kunt nalezen. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om een afspraak te maken met een facelift-ervaringsdeskundige. Aan de hand van een fotoreportage informeert zij u over haar ervaringen en  het verloop van haar herstel na een facelift.

Afspraak maken

Na het eerste consult en de aanvullende informatie besluit u of en welke ingreep u laat uitvoeren. Heeft u nog aanvullende vragen? U mag ons altijd bellen. Als u een keuze heeft gemaakt, maakt de consulente voor u een afspraak met de plastisch chirurg voor de ingreep.

Maak een afspraak

De operatie

Hoe de chirurgische ingreep eruitziet, is afhankelijk van de facelift die u laat uitvoeren. In de meeste gevallen voeren we de facelift uit onder algehele narcose. Bij kleinere facelifts, zoals de mini-lift of MACS-lift verdoven we u soms plaatselijk. De operatie duurt gemiddeld één tot vier uur, afhankelijk van de precieze behandeling. Omdat een facelift een dagbehandeling is, mag u meestal dezelfde dag weer naar huis.

 

Risico’s en complicaties na een facelift

Bij iedere chirurgische ingreep is er een kleine kans op complicaties, dus ook bij een facelift. De plastisch chirurg informeert u voorafgaand aan de operatie over de mogelijke complicaties, zoals de zeer kleine kans op nabloedingen of infecties. Andere complicaties die na een facelift behandeling kunnen optreden zijn:

 • Beschadiging van een zenuwtakje van de aangezichtszenuw;
 • Allergische reactie op de verdoving;
 • Minder fraaie littekengenezing;
 • Onvrede over het resultaat.

Soms zijn vervolgbehandelingen noodzakelijk. Door roken ontstaat de kans op slechtere wondgenezing, lelijke littekenvorming en het afsterven van de huid vanwege slechte doorbloeding. Ook neemt bij roken de kans op infectie toe. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om minimaal drie weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces. Lees hier alle voor- en nadelen van een facelift.

Nazorg

Optimale nazorg is essentieel voor een goed verloop van het genezingsproces. Tijdens het eerste consult licht de arts alles mondeling toe. U krijgt alle informatie en nazorgadviezen ook schriftelijk mee, zodat u het thuis allemaal kunt nalezen en zich zo goed kunt voorbereiden op de behandeling.

De eerste dagen na de operatie kan het hoofd pijnlijk en gezwollen zijn. Dit zal na een aantal dagen minder worden. U krijgt een voorschrift voor pijnmedicatie mee, zodat u thuis pijnstillers kunt innemen tegen de pijn.

Rust

De eerste week na de operatie is het aan te raden om rustig aan te doen. Afhankelijk van uw conditie kunt u eventueel lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Werken mag wanneer u zich weer goed genoeg voelt.

Hechtingen verwijderen

Direct na de ingreep plannen we met u een controleafspraak in op de polikliniek en een controle bij de plastisch chirurg. Op de polikliniek laat u zeven tot veertien dagen na de operatie de hechtingen verwijderen. De plastisch chirurg bekijkt tijdens de controle het verloop van de genezing en beantwoordt vragen als u die heeft.

Bereikbaarheid

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van uw behandeling, dan kunt u ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar.

“CosMed Kliniek heeft een zeer professioneel en relaxt team. Ze hebben mij goed verzorgd voor, tijdens en na de ingreep. En het resultaat is prachtig.”
- Ellen

Deze plastisch chirurgen voeren uw facelift uit

Prof. dr. N.A. Roche
dr. P. P. A. Schellekens

Wordt een facelift vergoed?

Een facelift wordt gezien als cosmetische ingreep, waardoor de behandeling in de meeste gevallen niet vanuit de zorgverzekering wordt vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

“Dr. Schellekens communiceert prettig. Hij vertelt duidelijk wat de behandeling inhoudt en gaf mij alle vertrouwen voor de facelift.”
- Monica

Veelgestelde vragen over een facelift

Mag ik voor en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel niet ten goede. De kans op complicaties is aanzienlijk groter wanneer u rookt. Wij adviseren dan ook om minimaal drie weken voor de operatie te stoppen met roken en dit vol te houden totdat u helemaal hersteld bent.

Kan ik direct na de ingreep eten?

De eerste dagen na de ingreep kunt u pijn ervaren bij het openen van de mond en met name bij het kauwen. Wij adviseren u om uw voeding hierop aan te passen door vloeibaar voedsel te nuttigen.

Wanneer mag ik weer douchen en mijn haren wassen?

De eerste dag mag uw gezicht en haar nog niet nat worden. Vanaf een dag na de behandeling mag u weer douchen en voorzichtig haren wassen.

Wanneer mag ik weer werken?

Het is belangrijk dat u de eerste twee weken na de behandeling rust neemt en geen zware inspanningen verricht. Hoe snel u uw werkzaamheden kunt hervatten, is deels afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden. Uw plastisch chirurg zal u hierover inlichten.

Wanneer mag ik weer sporten?

Zes weken na de ingreep mag u weer intensief sporten.

Wanneer mag ik weer in de zon, onder de zonnebank, in de sauna, zwemmen en baden?

Warmte veroorzaakt zwelling en dat is ongunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maken de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan. Daarom raden wij dit de eerste zes weken af. Vanaf zes weken na de operatie kunt u weer zonnen, zwemmen en baden.

Hoe lang heb ik plezier van mijn facelift?

Het resultaat van een facelift is gemiddeld tien jaar zichtbaar, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Gewichtsschommelingen, blootstelling aan de zon, roken en stress zijn factoren die het huidverouderingsproces kunnen versnellen. Met een facelift zet u de tijd niet stil, maar de voorsprong die u heeft behaald nadat u een facelift heeft ondergaan, blijft altijd zichtbaar.

Neem contact op met CosMed Kliniek

Heeft u vragen, onzekerheden of klachten? Wij informeren u graag over onze behandelingen.
Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met onze specialisten.

 

Maak een afspraak