Skip to main content

Buccaal (wang) vetverwijdering 

Wangen zijn een zeer zichtbaar kenmerk voor het aangezicht. Zijn deze wangen te vol, bol of rond, dan kunt u zich daaraan storen. De oorzaak is de grootte van het zogenaamde buccale vetkussen, dat zich in de onderwang bevindt. Grote buccale vetkussens zijn vaak genetisch bepaald en met diëten of lichaamsbeweging zult u er dan niet vanaf komen.  

Door middel van een Buccaal vetverwijdering worden de zogenaamde Bichat’s buccale vetkussentjes geheel of gedeeltelijk verwijderd. Hiermee worden de wangen verkleind en de gezichtscontouren verbeterd. 

De behandeling  

Een Buccaal vetverwijdering is een kleine en relatief veilige chirurgische ingreep die in 60 minuten onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Doordat de ingreep wordt uitgevoerd vanuit de binnenkant van de mond, blijven er geen zichtbare littekens achter. 

Aan de binnenkant van de mond wordt plaatselijke verdoving toegediend. Via een kleine incisie (ca. 2 cm) in de mond, wordt aan de binnenkant van de wang het (overtollige) vetkussentje verwijderd. De wond wordt met dun, oplosbaar hechtdraad gesloten.  

Kort na de behandeling mag u, onder begeleiding, weer naar huis. Hou er rekening mee, dat zelf autorijden na de ingreep niet is toegestaan. Zorg er ook voor dat u de eerste 24 uur na de ingreep niet alleen thuis bent. 

Resultaat  

Voor een periode van twee tot drie weken na de ingreep is een zwelling als gevolg van de ingreep normaal. Dit verdwijnt vanzelf. Het echte eindresultaat is realistisch gezien pas na enkele maanden bereikt.